• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Yapıcıoğlu, Arınç ziyaretini Aljazeera`ye değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Al Jazeera, Kürt partilerinin temsilcileriyle görüştü, ziyaretlerle ilgili görüşlerini ve değerlendirmelerini sordu.

"İki yıldır yanlış yapmışız dedi"

Arınç`ın randevu alarak ziyaret ettiği HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bu girişimi ‘sözlerimiz nihayet yankı buldu` sözleriyle değerlendirdi. Yapıcıoğlu, hükümetin geldiği noktayı sevindirici bulduğunu belirtti;

“İki yıldan beri söylediğimiz ‘HDP, İmralı tek muhatap değildir` sözümüz nihayet karşılık buldu. Sayın Arınç`a bunu naklettiğimizde; ‘iki yıldır yanlış yapmışız` değerlendirmesinde bulundu. Anladık ki programımızı iyi incelemişler. Kürt meselesi konusunda ortaya koyduğumuz perspektifin dikkate alınması gerektiğini ifade ettiler. Olması gereken de budur. Tek başına bir partinin, bir şahsın veya bir grubun bu meselenin muhatabı olarak alınması durumunda sağlıklı bir çözüm olamaz."

Kürt halkının da diğer bütün topluluklar gibi farklı siyasi görüşlere sahip olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu "Sadece sol pencereden bakan, sadece komünist veya sosyalist dünya görüşüne sahip insanların çözüm adına önerecekleri formüllerin tek başına bütün Kürt toplumunun sorunlarını çözmeye yetmeyecektir hatta onların taleplerini de ifade etmeye yetmeyecektir.” dedi.

Ziyaretin çözüm sürecinde muhataplığın genişletilmesi ve masanın kalabalıklaşması anlamına geldiğini de söyleyen Yapıcıoğlu, hükümetin görüşme ve diyaloglarının süreceğine ilişkin bir intibaya sahip olduklarını söyledi. Yapıcıoğlu. "Diyalogların bundan sonra da devam edeceğini, yani sadece bizimle değil diğer partilerle de diyaloglarının devam edeceğini beyan ettiler. Diğer toplum temsilcileri ile de görüşeceklerini ifade ettiler. Ziyaretin bir sefere mahsus olmadığını da biz anladık. Bu açıdan bu gelişme bize göre hayırlı bir gelişmedir. Bizi sevindirmiştir. Sağlıklı bir sonuca ulaşır diye ümit ediyoruz.” dedi.

Aljazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir