• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 22 Temmuz Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Okul Müdürüne Hademe Saldırısı`
Batman Bağlar İlköğretim Okulu`nda görevli hizmetli, yeni atanan okul müdürü olan Özgür Eğitim Sen Başkanı Mustafa Sevinçer `i darp ettiği iddia edildi.

Doğuş Gazetesi; `KETEM Sigara Bıraktırıyor`
Batman Bölge Devlet Hastanesi KETEM bünyesinde Mart ayından bu yana çalışmalarını sürdüren sigarayı bıraktırma birimi, 500 hastayı tedavi altına alarak %85`ne sigarayı bıraktırdı.

Medya Gazetesi; "20 yıldır Süren Bu Zulüm Artık Bitsin"
Hak ve Özgürlükler Platformunun "Tesettür Seferberliği" yaptığı kapsamında kitlesel basın açıklamasında, bir insanın inancından dolayı örtünmesinin en temel insani hakkı olduğu ve bu hakkı engellemenin açıkça bir hak gaspı olduğu belirtilerek, 20 yıldan fazladır devam eden bu zulmün Anayasal güvenceyle kökten halledilmesi gerektiği kaydedildi.

Batman Barış Gazetesi; `Sigarayı Bırakmak İsteyen KETEM`e Gitsin`
Kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis Tedavi Merkezi, sigarayı bırakmak isteyen kişilere büyük ölçüde yararlı bir hizmet veriyor. Batman Bölge Devlet Hastanesi KETEM bünyesinde Mart ayından bu yana çalışmalarını sürdüren sigarayı bıraktırma birimi, 500 hastayı tedavi altına alarak yüzde 85`ine sigarayı bıraktırdı. tedavi altına aldı. Tedavi altına alınanlardan yüzde 85`inin üzerinde hastaya sigarayı bıraktırdı.

Batman Umut Gazetesi; `KETEM sigarayı bırakmak isteyenler için umut oldu`
Kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis Tedavi Merkezi, sigarayı bırakmak isteyen kişilere büyük ölçüde yararlı bir hizmet veriyor. Batman Bölge Devlet Hastanesi KETEM bünyesinde Mart ayından bu yana çalışmalarını sürdüren sigarayı bıraktırma birimi, 500 hastayı tedavi altına alarak yüzde 85`ine sigarayı bıraktırdı.

Pusula Gazetesi; `Başörtüsü Mitingi Yapıldı`
Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, Tesettür Seferberliği kapsamında Gülistan Caddesinde kitlesel basın açıklaması yapıldı. Gülistan Caddesi İnsanlık Anıtı yanında yapılan mitingde platform adına açıklamayı okuyan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Abdurrahman Cens, "Tesettürün her alanda serbest olabilmesi için Müslüman olarak üzerimize düşen görev ne ise, onu yapmaya hazırız" dedi.

Batman Postası Gazetesi; `20 Yıldır Süren Bu Zulüm Artık Bitsin`
Hak Ve Özgürlüler Platformu`nun "Tesettür Seferberliği" kapsamında kitlesel basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada bir insanın inancından dolayı örtünmesinin en temel insani hakkı olduğu ve bu hakkı engellemenin açıkça bir hak gaspı olduğunu belirtti.

Batman Gazetesi; `Ketem Sigara Bıraktırıyor`
Batman Bölge Devlet Hastanesi KETEM bünyesinde Mart ayından bu yana çalışmalarını sürdüren sigarayı bıraktırma birimi, 500 hastayı tedavi altına alarak % 85`ine sigarayı bıraktırdı.

Çağdaş Gazetesi; `Tesettür Seferberliği Hak Arayışıdır`
Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Abdurrahman Cens, Gülistan caddesinde kalabalık bir toplulukla önünde yaptığı kitlesel basın açıklamasında 23 Ekim Pazar günü Diyarbakır`da yapılacak `İnanca saygı ve başörtüsüne özgürlük` mitingine halkı davet etti. İnsan hakları anıtı önünde konuşan Cens, şunları söyledi: "20 yıldır süren bu zulüm artık bitsin istiyoruz. İslam`a ve inançlı insanlara karşı yapılan 28 Şubat darbesinin eseri olan bu yasak kalksın. Bu haksızlık artık sona ersin. Tesettür seferberliği bir hak arayışıdır. Tesettür ve örtünme, toplumsal iffetin muhafazası içindir." Basın açıklamasını izleyenler sık sık tekbir getirdi.
Veysi Rüzgâr - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir