• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
Yazarımız Abdulhakim Sonkaya TRT Arapça`da gündemi değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazarımız Abdulhakim Sonkaya TRT Arapça`da gündemi değerlendirdi - 1  

Yazarımız Abdulhakim Sonkaya TRT Arapça`da gündemi değerlendirdi - 2  

DOĞRUHABER -  Suriyeli Mülteciler ve Kobani ile ilgili sorulara cevap veren Sonkaya, mültecilerin durumu ve Türkiye`de mültecilere olan bakış açısını şöyle anlattı:

“Mülteci kavramı dışında özdeş manaya gelen muhacir kelimesi de vardır. Mülteci, zorunlu sebeplerle ülkesini terk ederek başka ülkeye sığınan kimsedir. Oysa Türkiye`de halk Suriyelileri muhacir olarak görüyor. Bu nedenle onlara karşı ensar duygusuyla yaklaşıyor.”

ÇÖZÜM SÜRECİ ŞEFFAF DEĞİL
Çözüm sürecinin hangi aşamada olduğu yönündeki soruya ise Sonkaya şöyle cevap verdi: “Çözüm sürecinin şeffaflık sorunu var. Bu nedenle biz bu sürecin hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz. Süreçte yaşanan şeffaflık sorununun çözülmesi gerekir ki bu konuda sivil toplum kuruluşları ve diğer siyasi taraflar görüşlerini beyan etsin.”

HÜDAPAR BÖLGENİN ÜÇÜNCÜ PARTİSİ
6-7 ekim olaylarıyla ilgili olarak da PKK ve siyasi kanadının kendilerini Kürtlerin tek temsilcisi olarak gördüğünü ifade eden Sonkaya, ancak bunun hiç de böyle olmadığını belirterek şunları söyledi: “Oysa orada Hüda Par da var. Hüda Par doğu ve güneydoğuda bütün baskılara rağmen 3. Parti oldu. Demek ki kürtlerin üçüncü bir seçenekleri daha var. Böylelikle hükümetin süreci bu tabloya bakarak yürütmesi gerekir.”

AMAÇ KOBANİ DEĞİLDİ
Kobani olaylarıyla ilgili soruya da Sonkaya, “Kobani, PKK ve siyasi cenahları Kobani`yi bahane ederek halka saldırdı. 16 yaşındaki Yasin Börü`yü ve arkadaşlarını katletti. Demek ki amaçları Kobani değil farklıydı.”
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir