• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Şırnak`ta siyer sınavı için kayıtlar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu İl Temsilcisi Tahirhan Uysal, Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için kayıtların başladığını belirtti.

Türkiye genelinde düzenlenecek siyer sınavının umre ödüllü olacağını vurgulayan Uysal, KDSS ile Hz Muhammed (SAV)`in hayatının daha iyi öğrenilmesini amaçladıklarını söyledi.

Her sene 2 kategoride yapılan sınavın bu yıl 3 kategoriye çıkardıklarını ifade eden Uysal, “Sınavımız 1 Şubat 2015 tarihinde, 3 kategoride yapılacaktır. 1`inci kategoride 18 yaş üstü, 2`inci kategoride 14-17 yaş arası, 3`üncü kategoride ise 10 ve 13 yaş aralığında yapılacaktır.” dedi.

Sınav için kayıt başvurularının başladığını belirten Uysal, kayıtların okul önlerinde kurulan stantlarda müracaatların alınacağını ayrıca derneklerde ve belirlenen kırtasiyelerden de kayıt yapılabileceğini ifade etti.

Dereceye gireceklere verilecek ödüller hakkında da bilgi veren Uysal, “1`inci kategoride yarışan 18 yaş üstü olanlardan Türkiye geneli ilk 44 kişiye umre ödülü, 2`inci kategoride yarışanlardan ilk üçe girenler ailelerinden birer velisi ile toplam 6 kişi umre ile ödüllendirilecek. Böylece 50 kişi umreye gönderilecek. 3`üncü kategoride yarışanlardan da ilk 10`a girenlere tablet bilgisayar hediye edilecektir.” dedi.

Uysal, 1 ve 2`inci kategoride yarışanlar için M.Emin Yıldırım`ın Suffa Meclisleri adlı kitabının; 3`üncü kategoride yarışanlar için ise M.Ali Gönül`ün ‘Sevgili Peygamberim` adlı kitapların kaynak olarak işleneceğini belirtti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir