• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
“Her gün 10 bine yakın çocuk yetim ve öksüz kalıyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`de düzenlenen “İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinde konuşan Eğitim Bir Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, dünyada her gün yaklaşık olarak 10 bin insanın öksüz ve yetim kaldığını belirterek bugün itibari ile 200 milyon insanın yetim olduğunun altını çizdi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi Başkanı Atilla Olçum, , İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, bazı STK yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleriyle okul müdürleri katıldı.

“Dünyada 200 milyon yetim”

“İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin anlatıldığı programda bir konuşma yapan Atilla Olçum, “Yeryüzünde her gün 10 bine yakın çocuk yetim ve öksüz kalmakta, her iki saniyede bir de anne ve babasını kaybetmektedir. Bugün itibari ile dünyada 200 milyon civarında yetim bulunmaktadır.” dedi.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığınca da desteklenmekte olduğunu hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, proje ile sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade ederek, Mersin`in projelerle ilgili başarılı geçmişinden bahsetti.

“Bu iyilik hareketi okullarımızın iklimini değiştirecektir”

Bir iyilik ve paylaşma hareketi olan projenin okullarda en iyi şekilde anlatılması gerektiğini dile getiren Gül, okullarda yapılacaklar hakkında şu bilgileri verdi: “Bütün öğretmen, öğrenci ve hatta velileri bu konuda bilgilendirmeliyiz. Okul idarecilerimiz ve okul koordinatörlerimiz öğretmen ve öğrencilerimize projeyi tanıtacaklardır. Bu iyilik hareketi okullarımızın iklimini değiştirecektir. Yapılacak çalışmaları kurum olarak takip edeceğiz. Türkiye ve Dünya`ya en fazla iyilik Mersin`den yayılsın istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeryüzünde yaşanan felaketlerde en çok mağdur olanın kadınlar ve çocuklar olduğuna vurgu yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yılmaz ise günümüzde dünyanın mutlak veto yetkisine sahip Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülkenin inisiyatifine bırakıldığını kaydetti.

Bu düzenin artık değişmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan çocuklara sahip çıkılarak onlara güzel bir şekilde gelecek hazırlanırsa, yarın için savaşları düşleyenlerin bu düşüncelerinin, bu niyetlerinin engellenmiş olacağını belirtti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir