• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İhtiyaç Sahipleri Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Basel`de yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle İslami çevrelerin ilgi odağı olan Said-i Nursi Vakfı, her yıl düzenlediği geleneksel kermes şölenini, bu yıl çevre ülkelerde (Almanya, Fransa)ikamet eden duyarlı Müslümanların gelmesiyle yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kermeste büyük bir itinayla hazırlanan yöresel yemeklerin yanı sıra ince ustalıklarla işlenen el işleri, giyim-kuşam, kitap ve mecmua gibi aktüel ihtiyaçlar sergilendi.

Kermesle ilgili bilgisine başvurduğumuz Said-i Nursi Vakfı üyelerinde Hacı Osman Uçar, Vakfın üç ülkenin bir birine sınır olduğu bir bölgede açıldığını belirterek, "Bu ve benzeri etkinlikleri düzenlemekteki amacımız farklı ülke ve şehirlerde ikamet eden insanları bir araya getirerek kaynaştırmak. Bunu da masalarda oturan misafirlerin girdikleri sıcak sohbetleri görünce başardığımıza inanıyorum. Malumuz burası memleket gibi değil. Herkesin çalışma saatleri farklı olduğundan ev ziyaretleri çok az yapılıyor. Özellikle farklı ülkelerde yaşayan akraba ve tanıdıkların bir araya gelebilmesi için bu tür programların faydalı olduğu kanaatindeyim." dedi.

Bu etkinliklerinin her yıl düzenli olarak ihtiyaç sahipleri ve vakfın giderleri için yapıldığını vurgulayan Uçar, kermesin Kutlu Doğum ayına denk gelmesinin de programın önceden hazırlanmış olmasına bağladı. Son olarak kermese ilgi gösteren herkese teşekkür eden Uçar, "Sizin aracılığınızla özellikle bu hayırlı çalışmaların gerçekleşmesi için büyük emek sarf eden bacılara teşekkür etmek isterim. Allah (cc) kendilerinden razı olsun" diyerek verdikleri emeklerden ötürü bayanlara teşekkür etti. (Umut Uçar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir