• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Mardin Müftülüğünden köy kadınlarına vaaz hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından köylere yönelik vaaz ve irşad faaliyetleri devam ediyor. Her hafta farklı bir köyde bayanlar yönelik vaaz ve rehberlik hizmetini yerine getiren bayan vaizler bu hafta Akıncı köyünü ziyaret ettiler.

Köydeki kadınların İslâm dininin itikat, ibadet ve ahlâk esaslarının doğru ve sağlıklı bir şekilde öğrenebilmesi amacıyla Mardin Müftülüğünün başlattığı çalışmalara köylerdeki bayanlar büyük bir ilgi gösteriyor.

İl Müftülüğü Bayan Vaizleri Saliha Ünal programda abdest konusunu, Deniz Seçilmiş çocuklarda namaz bilinci nasıl kazandırılır? Selcem Tan ise değişik fıkhi bilgileri katılımcılara anlattılar. Program yapılan dua ve okunan ilahilerle sona erdi.

Programa katılan kadınlar; “Köyde dini bilgileri anlatacak, bizi dinimiz hakkında bilgilendirecek bayan din görevlisi olmadığı için hocaların gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Müftülüğün bu hizmetleri daha sık sürelerle tekrar etmelerini bekliyoruz.” diye konuştular. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir