• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Emeklilerden engellilere ayakkabı yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve yönetimi, Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret ederek, spor ayakkabı ve malzeme yardımında bulundu.

Engelli bireylere toplumun her ferdinin sahip çıkması gerektiğini söyleyen Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Ekmen, “Bu engellilerimize sahip çıkma adına hep onların yanında olacağımızı söyledik. Bu kapsamda da bizi ziyarete geldiklerinde kendilerine ihtiyaçlarını sorduk. Onlarda bize ayakkabı ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. Bizlerde bugün onlara birer spor ayakkabısı aldık ve hediye ettik. Bu engelli arkadaşımıza sosyal devlet ilkesi gereği devletin kendilerine sahip çıkması gerekiyor. Bir de engelli kardeşlerimize yapılacak yardımları sadece devletten beklemek yanlıştır. Kentte hayırsever işadamlarımız da engelli kardeşlerimize sahip çıkmalıdır.” diyerek engellilerin toplum içinde daha fazla ilgi ve yardımı hakkettiklerini vurguladı.

Batman Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneği başkanı Vedat Çoban ise “Bizlere malzeme desteğinde bulunan Emekliler Derneğine teşekkür ediyoruz. Bizim isteğimiz sadece bir kurum değil Batman’daki tüm kurum ve kuruluşlarında engellilere sahip çıkmasını istiyoruz. Engellileri ötekileştirmeden onlara destek çıkmalarını istiyoruz. Verilecek destek sayesinde engellilerimiz evlerinden çıkıp hayatlarının kalan kısmını sağlıklı bir şekilde sürdürecekler. Devletin ve hayırsever işadamlarımızın engellilere desteklerini her zaman bekliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir