• DOLAR 32.599
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2503.402
  • ...
Ağırakça: MAÜ çözüm sürecinde kilit rol oynuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük görevine atanması münasebetiyle Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Mardin Artuklu Üniversitesi’nin şehrin ekonomik, sosyal, akademik ve kültürel hayatına katkı sağlayan çalışmalarda çok etkin bir rol oynadığına vurgu yapıldı.

Üniversitelerin evrensel değerlerin oluşturulduğu, üretilerek geliştirildiği ve yayıldığı kurumlar olduğuna vurgu yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça, bu bölgede yaşayan farklı etnisite, diller ve dinler arasındaki kardeşliğin inşa edici rolünü üniversite olarak daha da pekiştireceklerini ve bunun bölgede kalıcı bir etki yapacağını kaydetti.

Ağırakça, “Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Derik ve Mazıdağı ilçelerimizde de ekonomik ve tarımsal özelliklerine uygun yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokulları açmanın zaruriyetine inanıyoruz. Nitekim bölgede madencilik ve Zeytincilik ekonomik açıdan büyük bir potansiyel taşımaktadır.” dedi.

Yaşanan çözüm sürecinde Mardin Artuklu Üniversitesinin kilit bir rol oynadığına da değinen Ağırakça, Üniversitesinin bölge halkının huzur ve barışına katkı yapacak her türlü akademik desteği sağlamayı sürdüreceklerine vurgu yaptı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir