• DOLAR 32.528
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2488.738
  • ...
Sivas`ta yolcu otobüsü devrildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS: Kaza, saat 02.45 sıralarında Tokat-Erzincan arasındaki D-100 karayolu üzerinde bulunan Akıncılar İlçesine 15 kilometre  kala, Güllüce Köyü yakınlarında meydana geldi.

İstanbul'dan Ağrı'ya gelen Tacettin İşleyen yönetimindeki 06 AS 3058 plakalı Ağrı firmasına ait yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeni ile kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs, yol kenarındaki kar yığınına çarparak sürüklendikten sonra takla atarak 10 metrelik şarampole yuvarlandı. Otobüs, zeminde bulunan beton çeşmeye çarparak durdu.

Kazanın haber verilmesinin ardından olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile, polis, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada devrilen otobüsün altında kalan 42 yaşındaki Esat Kaya öldü, 47`si yolcu 49 kişi ise yaralandı.

Otobüs içerisinde sıkışan yolcular kaza yerine gelen vincin otobüsü kaldırması ile AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla, Sivas, Akıncılar, Suşehri ve Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ndeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan bir kısmı ayakta tedavi edilirken, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan 4 yaralının ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Ölen yolcunun cesedi, otobüsün altından çıkarılarak Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Öte yandan, trafik ekiplerince otobüste yapılan ilk incelemede, aracın arka lastiklerinin kışlık, ön lastiklerinin ise yazlık olduğunun tespit edildiği öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir