• DOLAR 32.573
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2437.88
  • ...
Polisler, İşkence Ederken Namaz İçin Mola Veriyorlardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat darbesi döneminde açılan ve “Malatya Davası” olarak anılan dava sürecinde kendisi de insanlık dışı işkencelerden geçirilen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, kendilerine o dönemde işkence yapanların arasında paralel yapı elemanlarının da bulunduğunu söyledi.

“İşkenceciler arasında, namaz vakti geldiğinde ‘ben namaza gidiyorum, sen devam et` diyerek işkenceyi arkadaşına bırakıp namaz molası verenler vardı” diyen Mustafa Şahin, “Gözlerimiz bağlıydı, göremedik yüzlerini. Ama diğer arkadaşlar da çıktıktan sonra sohbetlerde bunların paralel yapı denilen o cemaate mensup olduklarını değerlendirdiler. Ben de bu kanaate sahibim” ifadelerini kullandı.

“NAMAZ KILAN MÜSLÜMAN NASIL İŞKENCE YAPAR?”

Gazetemize konuyla ilgili açıklamada bulunan Şahin, “İşkence yaparken namaz molası veriyorlardı. Allah`a inanan, namaz kılan Müslüman nasıl işkence yapar? Bu yüzden ben bunların arasında paralel yapı üyelerinin olduğuna inanıyorum. O dönemde evlerinden alınıp, işkence tezgahlarından geçirilen çoğu arkadaş da bu şekilde düşünüyor” dedi.

“ONLARDAN KİMSE TUTUKLANMADI”

“28 Şubat sürecinde, Malatya`da birçok İslami duyarlılığı olan arkadaşımız işkence görürken, paralel yapıdan kimsenin bırakın işkence görmeyi, tutuklandıklarını bile görmedik” tespitini paylaşan Mustafa Şahin, “Paralelciler, tutuklanan insanları ayıplıyorlardı. Müslüman arkadaşların sivil toplum kuruluşlarının yaptıklarından paralel yapı hep rahatsız oldu. Bu paralel yapı, ya bize tabi olursunuz, ya da bertaraf olursunuz yaklaşımında bulundu. 28 Şubat darbesi döneminde alınan onca kişinin de bu nedenle onların parmağı olabileceğini düşünüyorum” dedi. 

“BUNLAR DERİN DEVLETİN İÇİNDE”

“Şu ana kadar paralel yapının ortaya çıkan kısmı, aysbergin görünen yüzüdür” diyen Şahin, şu görüşleri paylaştı: “Derin devletin içinde bunların kesinlikle olduğu kanaatindeyim. Yıllardan beri bu ülkede mütedeyyin ne kadar insan varsa onlara bir defans koymuşlar, rezerv koymuşlar. Buna karşılık, herkesin bildiği gibi, Müslümanların dışındaki her kesimle sarmaş dolaş olmuşlardır.”

“28 ŞUBAT`IN MERKEZ ÜSSÜ OLARAK BELİRLENDİ”

“Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın da dikkat çektiği gibi, Malatya İslam`ı en iyi yaşayan yerlerden biridir. Malatya bugüne kadar resmi ideolojinin dayatmalarına boyun eğmeyen, dik duruş sergileyen bir ilimiz olmuştur” ifadelerini kullanan Şahin, “Malatya`nın bu duyarlılığını, en son 1997`deki 28 Şubat sürecinde gördük. Yüzde 70`lerle Ak Parti`yi desteklemelerinde gördük. 28 Şubat depreminin merkez üssü, bu özellikleri nedeniyle maalesef Malatya olarak belirlenmişti. Yüzlerce hemşerimizi mağdur ettiler” dedi.

“SÜREÇ TAMAMLANDIĞINDAN ŞİKÂYET EDEMEDİK”

Mustafa Şahin, mağdur olan yüzlerce kişinin davanın yeniden görülmesi ve kendilerini mağdur edenleri şikâyet için başvurmak istediğini, ancak hukuki süreç tamamlandığı için bunun mümkün olamadığını anlattı.

“BİZİMLE BİRLİKTEYMİŞ GİBİ DAVRANIP İHANET ETTİLER”

Bugüne kadar hiçbir Müslüman yapıyla bir araya gelmeyen paralel yapının, bir süre mecburen AK Parti ile birlikteymiş gibi davrandığına dikkat çeken Mustafa Şahin, “Bizimle yol arkadaşlığı yapıyor gibi davranıp, kendi çıkarlarına kullandılar. Kendi işlerini yürütmeye çalıştılar. Ben il başkanıyken de bunlara uzak durdum. Kendilerine çeşitli imkânlar sunulmasına rağmen onlar ihanet ettiler. Biz her zaman her şeyi affederiz ama ihaneti hiçbir zaman affetmedik” şeklinde konuştu.
Şahin, paralel yapının ihanetlerinin ortaya çıkmasının ardından Malatya`daki eğitim kurumlarında yapıya bağlı eğitim gören öğrencilerin yüzde 80`inin cemaati terkettiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir