• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Buzlanma ve don olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sinop, Ardahan, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları, Sinop, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Karadeniz ve Güney Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı, gece saatlerinden itibaren Marmara ile iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer kesimlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz ve Güney Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, gece saatlerinden itibaren bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri ile Ardahan çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, doğusu çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağmur, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Parçalı az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor -4/7

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık 6/14

İZMİR: Az bulutlu ve açık 6/14

ADANA: Parçalı bulutlu 4/15

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu-sisli 0/6

ŞANLIURFA: Parçalı bulutlu 3/10

BATMAN: Hafif yağışlı 0/7

VAN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3/2 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir