• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Gülen Grubu PKK ile Diyalog Kurdu Mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Paralel Yapı ile PKK'nın ortak çalıştığını belirterek, "Kimin kimlerle görüştüğünü biliyoruz. Elimizde bunların belgeleri var" çıkışının perde arkasına ulaşıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Davutoğlu'na bizzat yaptığı sunumda Paralel Devlet Yapılanmasının, PKK ile yaptığı görüşmelerin bilgileri yer aldı. O bilgilere göre Paralel Yapı çift koldan örgüte mesaj iletme derdine düştü, hem Kandil hem de Avrupa kanadı ile görüşmeler yaptı.

KARTAL VE AYDAR'LA DİREK GÖRÜŞME
Paralel Yapı Kandil ve örgütün Avrupa kanadı ile görüşmeleri farklı yöntemlerle gerçekleşti. Paralel Yapı'nın Brüksel'deki elemanlarının PKK'nın Avrupa kanadının başındaki Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile doğrudan görüştüğü tespit edildi. Bunun yanı sıra Kuzey Irak ve Güney Doğu Anadolu bölgesindeki bazı aracılarla Kandil'e mesaj yollandığı belirlendi. Diyalog için zemin yoklandı.

'ORTAK HEDEF ERDOĞAN'
Davutoğlu'na sunulan bilgiler devletin zirvesinde masaya yatırıldı. Yapılan görüşmelerde Paralel Yapı'nın, PKK'ya vermek istediği mesajın "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ortak mücadele" olduğu öğrenildi. 17-25 Aralık darbe girişimleri ile hükümeti deviremeyen Paralel Yapının, yargı süreci öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti zor duruma sokmak için her yolu denediği ifade edildi.

"BİRBİRİMİZE SORUN ÇIKARMAYALIM"
Çözüm Süreci ile ilgili de Avrupa'dan PKK'ya karşı yapılan, "Devlet sizi kandırıyor" mesajına benzer bir mesaj ileten Paralel Yapı'nın örgüte, "Birbirimize sorun çıkarmayalım" dediği de kaydedildi.

Kaynak : Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir