• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
“Ya haraç alıyorlar ya da zorbalık yapıyorlar”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan`da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu`nun hibe desteğiyle yapılan Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Tesisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker`in katılımıyla açıldı. Açılışta bir konuşmayapan Eker, "İşsiz gençlere iş imkânı doğdukça birileri rahatsız oluyor. Onlar da yatırımcıları tehdit ediyor. Ya haraç alıyorlar, ya zorbalık yapıyorlar." dedi. 

Açılışa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker, Diyyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, Tarım ve Kırsal Kalınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, yatırımcılar ve halk katıldı.           

“Ya haraç alıyorlar, ya zorbalık yapıyorlar”

Açılış programın bir konuşma yapan Bakan Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun bölgedeki 122 projeye destek verdiğini belirterek “135 milyon liraya mal olan yatırımların, 75 milyon lirası hibe olarak verildi. İşsiz gençlere iş imkânı doğdukça birileri rahatsız oluyor. Onlar da yatırımcıları tehdit ediyor. Ya haraç alıyorlar, ya zorbalık yapıyorlar. İnsanları korkutuyorlar ve insanlar buradan gitsin istiyorlar. Çünkü vatandaş burada iş bulursa onlar siyasi rant elde edemezler.” dedi.

“Zulüm yapmayın”

Eker konuşmasının devamında, “Onun için korkutuyor, çözüm sürecini zehirlemeye çalışıyorlar. İnsanları sokağa çağırmak suretiyle huzuru kaçırıyorlar. Onlara rağmen bu yatırım projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şantiye basıyorlar, oradaki mühendisleri ve işçileri zulümle sindirmeye çalışıyorlar. Bu insanları sokağa çağıranlara da söylüyorum, o eylemleri yapanlara da söylüyorum. Zulüm yapmayın. Devlet olarak size sadece bunu söylemekle de kalmıyoruz, kalmayacağız. Vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak için de ne gerekiyorsa, hangi tedbirler alınması gerekiyorsa, hukuk içerisinde o mücadeleyi de vereceğiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir