• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
`Hepimizin Camisi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aslında camiler bizleri Rabbimize yaklaştıran ve dualarda bizleri düşünceye, ahlaka ve ihlasa yaklaştıracak bir yerdir. Bizlerde Allahın bize bu kadar güzel bu kadar manevi yönden bizleri etkileyen ve bizleri düşlerimizde hayal edemediğimiz maneviyata götüren camilerimize ne kadar sadığız.Evet bizler camiye gidiyoruz ama birer Ali,birer Hamza ve birer Musab bin Umeyr olabiliyormuyuz.Hayır olamıyoruz çünkü bizler kendimizi dünyalıklardan alıkoyamıyoruz ki.Bizler, Heyyalel feleh seslerini duymamazlıktan gelip işlerimize devam ediyoruz.Şu anda camilerimiz güzel gençlerle dolacağına bu genç kardeşlerimizin yerini yaşlı amcalarımız almış ve buna sebep olanda biziz.Çünkü bizler genç kardeşlerimize karşı çak soğuk bir tavırla yaklaşıyoruz.Peki siz amcalarıma Müslüman kardeşlerime soruyorum kaçımız bir gencimizle selamlaşıp camiye götürüyorz.İşte Müslümanız diyoruz ama bir kardeşimizi camiye götürmeye bile yeltenemiyoruz çünkü nefislerimiz o kadar çok bizleri ele almış ki en ufak bir kaçırıyoruz.Evet bizler sadece camilerimizi birer camii olarak düşünmemeliyiz ve her birimizin evi birer mescid olmalıdır değil mi.düşünelim ki peygamber efendimiz bizleri ziyarete gelecek bizlere mescidiniz nerde diye sorarsa ne cevap verebiliriz veremeyiz değil mi.Bunun için her Müslüman kardeşimizin bir odası mescit olmalıdır.Evet bizler güzel bir cami dostu ve ihlas sahibi kişiler olabilmemiz için en güzel şekilde namazlarımızı kılıp ve bir program dahilinde gençlerimize yardımcı olmuş oluruz.Bunu yaptığımız zaman isehem Allah (c.c.)`ya güzel bir kul ve camileri dolduran birer bülbül oluruz.(Allah (c.c.)bizlere hakkı hak, batılıda batıl olarak göstersin hakka tabi olanlardan eylesin ve bizleri her zaman namazlarını cemaatle kılan Müslümanların safından ayırmasın.(amin).
 

Muhsin Çiftçi / Ceylanpınar


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir