• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Diyarbakırlılardan DEDAŞ ve belediyelere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış aylarında soğuk ve yağışlı havaların başlamasıyla hiçbir hizmet görmeyen Diyarbakır sokakları, adeta çamur deryası haline geliyor. Diyarbakır halkı, belediyelerin mahallelerine hiçbir zaman uğramadıklarını ve çok duyarsız davrandıklarından şikâyetçi oldular. Diyarbakırlılar ayrıca elektriklerinin sık sık kesildiğini belirterek DEDAŞ’a tepki gösterdiler.

“Sadece seçim zamanında buraya geliyorlar”

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde sorunların hiçbir zaman bitmediğini ifade eden mahalle sakinlerinde Mehmet Emin Başar, “Huzurevleri Mahallesi’nde sorunlar bitmiyor. Belediye seçim zamanı gelip bizden oy almak için yapılan kaçak yapılara ses çıkarmıyor rüşvet karşılığı yapılara izin veriliyor seçimden sonra belediye ilgilenmiyor yollarımızı yapmıyor. Metropol olan şehirde sanki bir köy mezrası gibi,  ne elektrik var, ne hizmet. Yaz-kış aynı, kendimiz evin önünü temizliyoruz, yollar berbat, hayat mahallemizin çok şartları burada zor. Yollar pislikten ve çamurdan geçilmiyor. Belediye personelleri bu mahallerin yolunu bile bilmiyor” diyerek önemli tespitlerde bulundu.

Mahallelerinde elektriklerin de sürekli kesildiğini ve karanlıkta kaldıklarını ifade eden Başar, “Mahallenin elektrikleri de sürekli kesiliyor. Her gece elektik elektrikler kesilip ancak sabaha doğru geliyor bundan dolayı elektronik eşya bile kullanamıyoruz. Mahallemiz de tek bir trafo kullanılıyor. Elektrik olmadığı için çocuklarımız hasta oluyor. Hem belediyeden hem de DEDAŞ’tan şikâyetçiyiz”  diyerek DEDAŞ ve belediyelerin vurdumduymazlığına tepki gösterdi.

 “Mahallemize hiçbir hizmet gelmedi”

Huzurevleri Mahallesinde 30 yıldır yaşadıklarını ifade eden bir diğer Mahalle sakini Doğan Kılıç ise, “Bu mahallede yol sorunu var. Yaz-kış hep aynıdır. Kışın elektrik sorunu var. Yollar çamur deryasına dönmüş durumdadır. Belediye oy zamanı geldiğinde başımıza üşüşüyor yolları yapıyor, işi bittiği zaman bir selam bile vermiyorlar. Sadece seçimden seçime göz boyamak için hizmet yapılıyor. Seçim dışında mahallemizin yolunu unutuyorlar. Sözde yol yapıyorlar ama yolu kazıp o halde bırakıyorlar. Buradan geçen vatandaşlar mağdur oluyorlar. Kazdıkları yollara levha ve tabela bile asmadıkları gibi herhangi bir güvenlik önlemi de almıyorlar.” Şeklinde tepkisini dile getirdi.

DEDAŞ yetkililerinden de şikâyetçi olduklarını ifade eden Kılıç, “Mahallemizde farklı bir sorun olan elektrikler sürekli kesiliyor. Sanki kesintileri bir takvime bağlamışlar bu da akıllara kasıtlı olarak bu kesintilerin yapıldığını getirtiyor.  Her gün bir tarafın elektriği kesiliyor. 2 saat bir bölgeyi, 2 saat başka bir bölgeyi kesiyor. DEDAŞ yetkililerini aramamıza rağmen hiçbir şey yapılmıyor. DEDAŞ çalışanları kahvede okey oynuyorlar.”  Diyerek vurdumduymazlığa dikkat çekti.(Emrah Deniz/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir