• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Şanlıurfa'da "İyi Organik Tarım" eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAP BKİ Başkanlığı tarafından GAP-TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programı ve GAP Organik Tarım Küme Projesi kapsamında GAP Bölgesi’nde çalışan yayım elemanları için “İyi Organik Tarım” eğitimi düzenlendi. Eğitim GAP Bölgesi’nde çiftçi örgütlerinde ve serbest olarak çalışan yayım elemanlarına organik ve iyi tarım konusunda çiftçi yayım faaliyetlerinde kullanabilecekleri temel bilgilerin verilmesini amaçlıyor.

GTHB Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitimi Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Prof. Dr. Metin Turan, Doç. Dr. İnanç Özgen, Uzman FARUK Işıldak ve Uzman Aziz Aktacir verdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

22-23 Aralık 2014 tarihleri arasında iki gün sürecek olan “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları” konulu eğitimde; İyi ve organik tarımın tanım ve tarihçesi,  iyi ve organik tarımın genel ilkeleri ve temel prensipleri, dünya’ da ve Türkiye’de iyi ve organik tarım gelişmeleri, iyi ve organik tarım mevzuatı, kanun ve yönetmelikleri, iyi ve organik tarım politika ve desteklemeleri, GAP Bölgesinde iyi ve organik tarım uygulamaları, iyi ve organik tarımda kontrol ve sertifikasyon süreci ile iyi ve organik tarımda bitki besleme ve biyolojik mücadele ilkeleri konularının ele alınması bekleniyor.

Verilen eğitime GAP-TEYAP Model konu uzmanları, GAP Bölgesinde organik tarım konusunda çalışan serbest tarım danışmanı ile GAP-TEYAP-Model kapsamında işbirliği yapılan çiftçi örgütlerinden toplam 40 yayım elemanı katıldı. Katılımcılara eğitim sonunda “katılım belgesi” verileceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir