• DOLAR 32.521
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.359
  • ...
Meteoroloji`den 4 il için kar yağışı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteorolojiden hava durumu için yeni bir uyarı geldi. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de sıcaklığın 4-6 derece düşecek olması nedeniyle buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Sivas'ta kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün bölgede hava parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı, yarın sabah saatlerinde ise puslu ve yer yer sisli geçecek.

Hava sıcaklığının 4-6 derece azalacağı bölge genelinde rüzgar kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli, yarın sabah saatlerinden sonra ise güneyli yönlerden hafif esecek.

BUZ VE DON BEKLENİYOR

Sıcaklığın düşmesi nedeniyle bugün gece saatlerinden itibaren Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

BU YOLU KULLANANLAR DİKKAT! GEÇİT VERMİYOR

D-765 karayolunun Ilgaz Dağı geçişinde kar yağışı, zaman zaman aksamaya neden oluyor. Sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle sürücüler, Kastamonu'dan Ankara ve Çankırı'ya ulaşımın sağlandığı D-765 karayolunda zor anlar yaşadı.

Karayolunda sis de etkili oluyor. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri aşırı hızdan kaçınmaları, takip mesafelerini korumaları, gizli buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve kış lastikleri kullanımı konularında uyarıyor.

BOLU'DA KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR

Bolu'da gece başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda kar kalınlığı 15, Gölcük Tabiat Parkı'nda 10, kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da 50 ve Yedigöller'de 30 santimetre ölçüldü.

KAYSERİ KAR ALTINDA

Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar, kenti beyaza bürüdü. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, trafiğin yoğun olduğu güzergahlar başta olmak üzere yollarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı sonrası meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları, zaman zaman trafikte aksamalara yol açıyor.

NEVŞEHİR KARLA BUZ TUTTU

Nevşehir'de gece başlayan kar yağışı sonrasında etraf beyaza büründü. Göreme, Zelve, Ürgüp, Paşabağları, Uçhisar ve Avanos'taki peribacalarında kar yağışısonrasında kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü kentte çocuklar, kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.

NİĞDE VE YOZGAT'TA SON DURUM

Niğde'de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Kentte kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.

Yozgat'ta geceden bu yana devam eden kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadı.

Kar lastiği olmayan otomobiller, yokuşları çıkamadı.

Kar kalınlığının yer yer 10 santimetreye ulaştığı kentte, Yozgat Belediyesi ekipleri kar temizleme çalışmalarını yürütüyor.

YOZGAT - SİVAS YOLUNA DİKKAT

Yozgat-Sivas karayolunda denetimlerini sürdüren polis ekipleri, zincir takılı olmayan ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. Trafik ekipleri, sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor.

Sivas'ta da kar yağışısonrası yüksek kesimler beyaza büründü. Kent merkezinde sulu kar aralıklarla etkili oluyor.

DOĞU ANADOLU BUZ TUTTU

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin alçak basınç merkezi etkisi altında olacağı, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadiseleri ile buzlanma ve don olayı yaşanması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan'da 2, sıfırın altında olmak üzere, Ardahan'da 15, Kars'ta 11, Iğdır ve Ağrı 4, Erzurum, Van ve Bitlis'te 3, Hakkari'de 2 ve Muş'ta 1 derece olarak ölçüldü.

Kar kalınlıkları ise Erzurum'daki kayak merkezlerinden Palandöken'de 15, Konaklı'da 20, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 18, Kop Dağı'nda 15 santimetre ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle bölgede araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekiplerince başlatılan kar temizleme çalışmaları sürüyor.

Bu arada, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de bugün öğlen saatlerinden, bölgenin diğer illerinde ise 22 Aralık Pazartesi gününden itibaren kar yağışı etkisini artıracak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir