• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Hasankeyf Turizm Çalıştayı sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasankeyf’in turizminden ekonomisine, eğitiminden sağlığına kadar bir çok konunun masaya yatırıldığı 3 gün boyunca devam eden GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı sona erdi.

Çalıştay sonrası açıklama yapan Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca “Bu bizim ilk çalıştaydı ve ilk çalıştay olmasına rağmen yoğun ilgi gördü. Yılbaşından sonra 9-10-11 Ocak’ta da tarım çalıştayı düzenleyeceğiz.” dedi.

Ayca, “Cuma günü başlayan turizm çalıştayımızın bugün artık son değerlendirme toplantısıyla beraber sonuna geldik. Öncelikle bu çalıştayımızın Hasankeyf GAP Entegre Kırsal Kalkınma Planını hazırlamak amacıyla düzenledik. Alanında uzman kişileri çağırdık ve onların deneyimlerini, tecrübelerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Türkiye’de bu işte başarılı olmuş örnekleri inceledik. Oralardan gelen arkadaşlar, bizlere nasıl başardıklarını anlattılar.”

Çalıştayın oldukça verimli olduğunu ifade eden Ayca, “Çalıştay’da proje anlamında yeni bilgileri veren insanlarla tanıştık ve dışarıdan Hasankeyf’e olan bakış açılarını öğrendik. Bundan sonraki çalışmalarımızda bu arkadaşlarımızın anlattıkları bizlere referans olacaktır, diye düşünüyorum. Bu çalıştay aynı zamanda Hasankeyf Üçyol köyünde uygulanacak olan ekolojik köy projemizi de ilk kez basına tanıtmış olduk. Projemizin çizimleri geldi ve artık bundan sonra uygulama aşamasına geçeceğiz.” diye konuştu.

Hasankeyf Kaymakamlığı GAP Proje Koordinatörü Emel Demirel ise “Çalıştayımız oldukça kapsamlı ve verimli geçti. Çalıştayımız, GAP Entegre Kalkınma Programı  çerçevesinde planın hazırlanması için yapıldı. Alanında uzman yaklaşık 30 davetlimiz ile birlikte Hasankeyf’te neler yapılabilir, neler üretilebilir, fikir çalışması ve beyin fırtınası gerçekleştirdik. Bu doğrultuda planımızı hazırladıktan sonra, Şubat ayından hemen sonra yapı projelerimizi sunmaya başlayacağız. Tabi planımız kapsamında GAP’la sınırlı kalmayacağız. Avrupa birliği programları, kalkınma ajansları gibi birçok programa başvurmayı düşünüyoruz.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir