• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
Şanlıurfa Müftüsü:"Milli Piyango bir kumar çeşididir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle yılbaşında oynatılan milli piyangonun diğer kumar çeşitlerinden farksız olduğunu, her türlü şans oyunlarının haram kılındığını ve bu tür oyunların şeytanın birer oyunu olduğunu ifade eden Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, kumarın aile ve toplum arasındaki güven ve huzuru kaldırdığını bu nedenle insanların bu tür oyunlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Kumarın haram kılınmasının en büyük sebebinin haksız yolla ve hiçbir emek sarf edilmeden kazancın elde edilmesi olduğunu kaydeden Açık, “Ticaret ile olacak ilişkimiz bunun haricindeki her ilişki, ya kumar yolunla ya da şans oyunları şeklinde olur ki, bu da bir birimizin hakkına geçmek ile olur. Bunu önlemek adına, birimizin hakkına geçmemek için kumar haram kılınmıştır.” dedi.

“İnsanoğlu hep harama yönelmiştir”

İnsanoğlunun yaratılışından bugüne dek hep harama meyilli olduğunu, bu nedenle sürekli vahiyle uyarıldığını söyleyen Açık,  “İnsanoğlu şans üzerinden diğer insanlardan avantajlı duruma geçmeyi, diğer insanların belki de haklarını yemeyi düşünmüştür. Bunun önüne de önceki vahiylerde olduğu gibi, Hz.Muhammed’e (s.a.v) vahiy edilen Kur’an’la birlikte, Peygamber (s.a.v) sünneti gereği kumar haramdır.” ifadelerini kullandı.

“Kumar toplumu yıkan bir hastalıktır”

Kumarın toplumda bireyler arasındaki güven ve saygıyı ortadan kaldırdığını ve bunun da tolumun parçalanmasına sebebiyet verdiğini söyleyen Açık, “Bazen insanoğlu malını canından daha aziz biliyor. Hatta bakarsanız hayatta insan bazen malını kurtarmak için canını ortaya koyuyor. Bu nedenle, eğer kumarda kaybettiğinde veya hayatı kumar olarak gördüğünde, bir defa emeğe saygıyı yitiriyor, gayreti yitiriyor, sabrı yitiriyor. Daha da ileri gittiğinde, hastalık derecesine ulaştığında sonuçta kendisine ve başkalarına zarar veriyor.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir