• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tesettüre Bir Destek de Bursa`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Ulu Camii önünde bir araya gelen Mustazaf-der üye ve gönüllüleri son günlerin en önemli gündemlerinden birisi olan her alanda başörtüsüne özgürlük meselesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Mustazaf-der adına okuyan Adnan Alınç,"Tesettür Müslümanların en koyu ve kırmızı çizgilerinden birisidir." dedi.

"Hiçbir emir örtünmeden öncelikli değildir." diyen Alınç, "İnsanoğlunun soyunmuşluk, hayâsızlık ve edepsizlik içerisinde Rabbine sunacağı hiçbir ibadeti yoktur. Namaz, oruç ve zekât Müslümanlara farz olduğu gibi, tesettürde aynı şekilde biz Müslümanlara farz kılınmıştır. Örtünme bir teferruat değildir." ifadelerini kullandı.

Alınç açıklamasına şöyle devam etti: "Örtü birilerinin iddia ettiği gibi iman hizmetinin (!) maslahatı adına, resmi binaların aç kapa malzemesi değildir. Tesettür, yalnızca Allah`a ait olup, diploma veya maaşla alınamayan izzetin ve şerefin ta kendisidir." dedi.

Açıklamanın sonunda karma eğitime de değinen Alınç, "Avrupa ve Amerika da karma eğitimin zararları hem ahlaki hem de eğitim ve öğretim açısından fark edilmiş ve karma eğitimden vaz geçilmiştir. Ne yazık ki ülkemizde buna zorunlu olarak bütün zararlarına rağmen devam edilmektedir. Bu dayatmadan bizler bu çöküntüyü yaşamadan önce vaz geçilmesini ve toplumumuzun hem inançlarına hem de örfüne uygun olan kız ve erkek öğrencilerin ayrı olarak eğitim görecekleri bir sisteme geçilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan insanlar, kızlarını örtülü olarak okula gönderen ve bunun için polis tarafından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`a destek olmak amacıyla Bursa Adliyesi önünde toplandı.

Mehmet Şah Mikyas - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir