• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
BATSO`dan Vali Turhan`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nasıroğlu, BATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ekinci ve BATSO Meclis Üyesi aynı zamanda Basın Sözcüsü Nihat İpekyüz`den oluşan BATSO heyeti Batman Valisi Ahmet Turhan`ı ziyaret etti.

Nasıroğlu, Vali Turhan ile gerçekleştirdiği sohbette öncelikle Ticaret Ve Sanayi Odalarının halk ile bürokrasi arasında bir köprü görevi üstlendiğini dile getirerek, "Bu köprünün daha sağlam ve hep var olması için biz BATSO Yönetim Kurulu olarak üzerimize düşeni tüm öz verimizle yerine getireceğiz" şeklinde konuştu. Birlik, beraberlik ve yardımlaşarak birçok sıkıntının üstesinden gelinebileceğini dile getiren Nasıroğlu`na Vali Turhan`da destek verdi.

Nasıroğlu; "İlimizin istihdam ve yatırımcı sorununun olduğunu, özellikle gerek ilimizde bulunan gerekse dışarıdan istihdamı sağlamak ve işgücü potansiyelini arttırmak için görüşmelerimiz oldu ve olmaya devam edecektir. Ancak bu gibi sorunların temel nedeni Batman`da var olduğu sanılan güvenlik problemidir yani yatırımcı yatırım yapmak, işçi de burada çalışmaktan çekinmektedir. Öncelikle bu sıkıntıyı gidermemiz ya da en aza indirmemiz gerekmektedir bunun için de tabiî ki çabalamak, doğru bilgilendirmek ve tanıtımımızı iyi yapmamız işimizi bir hayli kolaylaştıracaktır" şeklinde konuştu.

Vali Turhan ise; "Evet maalesef ki böyle bir izlenim var özellikle başka illerde. Oysa yapılan araştırmalarda ilimiz Türkiye`deki en güvenli ve yaşanabilir 35 il arasında yer almaktadır. Bizler el ele verirsek inanıyoruz ki bu olumsuz izlenimleri de ortadan kaldıracağız." dedi.

Sohbette en fazla üzerinde durulan konu istihdamın arttırılmasıydı ve Nasıroğlu bu konuda Batman için önemi büyük olan İŞGEM`in açılmasında verdiği destek ve katkılarından dolayı Vali Turhan`a teşekkürlerini dile getirirken; "bilindiği gibi 7 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde faaliyet gösterecek İŞGEM de bölüm bölüm işlikler olacak ve bu işliklerde bilgili ve deneyimli elemanlar yetiştirilecek bu da hem işveren hem de çalışan için büyük bir yarar sağlayacak. Bugün işveren için kalifiye eleman sıkıntısı varken, çalışan için de deneyim edinme sıkıntısı yaşanmakta. Biz inanıyoruz ki İŞGEM ile bu sorun da minimuma indirilecek."

Oldukça verimli ve samimi geçen ziyarette son olarak Nasıroğlu Gümrük Binasının yetersizliği, yeni Gümrük Binası ve Antreponun olması gerektiğini : "Antreponun bir şehrin sanayisinin gelişmesinde önemli bir role sahip olduğunu, ithalat ve ihracat yapan firmalarımızın işlerinin aksamaması ve hızdan zaman kazanmaları için şehrimize kazandırılmalı" sözleriyle vali beye izah etti. Ziyaret ve sohbetten oldukça memnun kalan Vali Turhan: "Bu konuda bizler, sizler ve özellikle Kalkınma Ajanslarıyla birlikte hareket ederek, karşılıklı yardımlaşarak şehrimize yeni ve daha verimli bir Gümrük Binası ve Antrepo kazandıracağız" dedi.

OSB`ye Cami Yapılsın
Son olarak Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan üyelerimizin Nasıroğlu`na ilettikleri ve " Bilindiği gibi Organize Sanayi Bölgemiz şehrin dışında, kısıtlı zamandan dolayı Cuma namazlarında OSB`den dışarı çıkamıyoruz. Bir camimiz yok ancak bize yetecek kadar, 1200 kişinin en azından Cuma Namazı ibadetini yerine getirebileceği bir mescidimiz var ancak bu mescid`de imamımız olmadığı için Cuma Namazı görevini yerine getiremiyoruz." Şeklinde dile getirdikleri şikâyetlerini Vali Turhan`a iletmek için bir aracı görevi üstlenen Nasıroğlu; "Müslüman bir ülkede Müslümanlık görevimiz bu vatandaşlarımızın da Cuma namazı gibi insanların birlik ve beraberlik içinde, tek yürek olarak kıldıkları Cuma Namazından mahrum kalmaları oldukça üzücü" şeklindeki konuşmasıyla üyelerin şikâyetlerinin sesi oldu.

 

Vali Turhan ise toplantı esnasında İl Müftüsünü arayarak bu sorunu dile getirdi ve bugün OSB de Cuma Hutbesi okunarak orada ki üyelerimiz ve çalışanlar Cuma namazı kıldılar.

Veysi Demir-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir