• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Başörtüsü Anayasal Güvencesi Altına Alınmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yıllardır devam eden başörtüsü zulmümün biran önce yasal bir zemine oturtulması için Köprü-Der basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Köprü-Der Başkanı Recep Yüksel okudu.

İnancın gereği olan tesettürün her alanda serbest olmasını isteyen Yüksel, "İnsanlığın başlangıç tarihi olan Hz Âdem ve Havva`nın yeryüzüne iner inmez aldıkları ilk emir tesettüre bürünmeleriydi. Aynı şekilde tüm ilahi dinlerde de tesettürün farz olduğu hepimizin malumudur. Hiçbir emir örtünmeden öncelikli değildir. İnsanoğlunun soyunmuşluk, hayâsızlık ve edepsizlik içerisinde Rabbine sunacağı hiçbir ibadeti yoktur. Onun için yeryüzüne ayak basar basmaz verilen ilk emir örtünmedir. Ayetlerde de anlaşıldığı gibi Namaz, oruç ve zekât Müslümanlara farz olduğu gibi, tesettürde aynı şekilde biz Müslümanlara farz kılınmıştır. Örtünme bir teferruat değildir. Tesettür, Hz. Fatıma`yı, cennet kadınlarının Efendisi, dünya kadınlarının en üstünü ve milyarlarca Müslüman`ın kıyamete kadar dua ettiği Al-i beytin mihveri yapan esas öğelerden biridir, yoksa birilerinin iddia ettiği gibi iman hizmetinin (!) maslahatı adına, resmi binaların aç kapa malzemesi değildir." dedi.

Milyonlarca Seçkin Kadının Alamet-i Farikasıdır
"Örtünme hassasiyeti bir İslam toplumunda yerde sürünüyorsa direklere bayrak çekmenin de fazla bir anlamı kalmış değildir" diyen Yüksel, "Tesettür, yalnızca Allah`a ait olup, diploma veya maaşla alınamayan izzetin, yani Hz. Asiyelerin, Hz. Meryemlerin, Hz. Haticelerin, Hz. Fatımaların, ve kıyamete kadar şerefle anılan, övülen, örnek gösterilen binlerce, milyonlarca seçkin kadının alamet-farikasıdır. Yoksa ufacık bir makam ve mevki uğruna bile terk edilerek alay konusu yapılan basit, değersiz ve sıradan bir elbise çeşidi değildir." diye konuştu.

Anayasal Güvencesi Altına Alınmalıdır
Yıllardır bir kangren haline getirilen ve yüz binlerce bayanı mağdur eden bu yasağın kökünden halledilme zamanı geldiğini belirten Yüksel, "Yeni bir sivil Anayasa`nın gündemde olduğu bu günlerde tesettür konusunun gözardı edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu İslami ve insani hak Anayasal güvence altına alınmalıdır. Yoksa bugün serbest deyip yarın başka bir hükümet tarafından tekrar yasaklanacak olan tesettür sorunu bu şekilde bırakılmamalıdır." dedi.

Ayetler Hayatta Uygulanmak İçin Gönderilmiştir
Bu konuda yetkili olan bütün kurum ve kuruluşlara seslenen Yüksel, "Halkımızın bu haklı isteklerine karşı duyarsız olmayın. Bugün yönetimde olanlar şunu unutmasınlar ki bu sorun çözülmezse; yarın ilahi huzurda bunun hesabını hiçbir şekilde veremeyeceksiniz. Tesettürün hayatın her alanında tamamen serbest olmasını istiyoruz. Bu bizim en tabii hakkımızdır. Bizim gayemiz bu mücadeleyi yapmakla dünyalık bazı şeyler elde etmek değildir. Allah şahittir biz sadece Allah`ın Nur ve Ahzap sürelerindeki kesin emrini yerine getirmek maksadı ile bu çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

Mehmet Akarsu-İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir