• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Başörtüsü Mağduriyeti Öğrenci Velilerine de Sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Okulların açıldığı günden beri Bursa`nın Gürsu ilçesinde bulunan İsabey İlköğretim Okulu yönetimi başörtülü oldukları gerekçesiyle 6 öğrencisini okula almıyordu. Çocuklarının okula alınması için her gün çocuklarıyla beraber okula gidip okul yönetimiyle görüşen öğrenci velilerine ise adeta terörist muamelesi yapılıyor.

Elinde defter, kitap ve kalem olan çocuklarının elinden tutarak okula getiren öğrenci velilerinden Aziz Kayalık ve Mehmet Polat çocuklarını okula getirip derslere alınmalarını istediler. Ancak başörtülü oldukları gerekçesiyle Okul Müdür Yardımcısı Osman Bayram çocukların derse girmelerine engel oldu. Bunun üzerine öğrenci velilerinden Mehmet Polat çocuklarının okula alınması için müdür yardımcısıyla konuşmak üzere araya girdi. Ancak önceden okula çağrılan ve fırsat kollayan sivil polisler birden ortaya çıkıp müdür yardımcısı Osman Bayram`a mukavemet gösterdiniz diye resmi giyimli polisleri çağırıp tutuklattırdı.

Tek amacı kızını okutmak olan öğrenci velisi Mehmet Polat tutuklandıktan sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Buradaki ifadesinden sonra savcılığa sevk edildi. Savcılıkta yargılanmak üzere mahkemeye sevk etti. Mahkeme de her gün emniyete imza vermek suretiyle ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Ancak bu gün sabah saatlerinde öğrenci velileri Aziz Kayalık ve Mehmet Polat tekrar polisler tarafından gözaltına alınıp adliyeye götürüldüler. Çocuklarının okuması için mücadele eden öğrenci velileri tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildiler. Öğrenci velileri tekrar mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Mehmet Şah Mikyas-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir