• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
`20 yıldır Süren Bu Zulüm Artık Bitsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da 14 aktif Sivil Toplum Kuruluşu`ndan oluşan Hak ve Özgürlükler Platformu "Tesettür Seferberliği" kapsamında Gülistan Caddesinde İnsanlık Anıtı önünde saat 16.00`da kitlesel basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasına bayanların da yoğun olarak ilgi gösterdiği kalabalık bir kitle katıldı. Sık sık Türkçe ve Kürtçe "Örtünme hakkı kutsaldır yasaklanamaz" ve "Okuma hakkı engellenemez" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.

Katılan platform gönüllülerinin "Başörtüsü Allah`ın emri Müslüman kadının kimliğidir" ve " tesettürüm asla bir siyasi simge değildir" şeklinde döviz ve afişler taşımaları dikkat çekti.

 

Basın açıklamasına basın ve STK`lar yoğun ilgi gösterdi. Açıklamayı Platform Sözcüsü ve Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens okudu.

 

Tesettür Seferberliği Bir Hak Arayışıdır
"Uzunca bir süredir "nasılsa halledilir" diye yeterince dert edinilmeyen, İslami kesimin bile neredeyse gündem dışına çıkardığı tesettür sorununa acil çözüm üretilmesi için, Hak ve Özgürlükler Platformu olarak "Tesettür Seferberliği"ni başlattıklarını ve 3 günde 50 Bin imza toplandığını vurgulayan Cens, "Tesettür Seferberliğini başlatmada en önemli 2 amacımız vardır: Müslümanların inancında en önemli farzlardan biri olan örtü ile okul okuma, toplumda bulunma ve yaşama hakkına saygı duyulması ve bunun güvence altına alınmasıdır." dedi.

 

Hakkını savunmayanın hakkı görmezden gelindiğini ve bu yönüyle tesettür seferberliğinin bir hak arayışı olduğunu belirten Cens, "İstiyoruz ki, 20 yıldır süren bu ayıp artık bitsin! 20 yıldır süren bu zulüm artık bitsin! İstiyoruz ki, İslama ve inançlı insanlara karşı yapılan 28 Şubat darbesinin eseri olan bu yasak kalsın, bu haksızlık artık sona ersin!" ifadelerini kullandı.

Ahlaksızlığa Karşı En Etkili Tedbir Tesettürdür
Tesettür Seferberliğinin ikinci büyük amacının yaygınlaştırılmak istenen ahlaksızlığı önlemede en etkili tedbir olarak tesettür olduğu bilincini yaymak olduğunu dile getirilen Cens açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ne yazık ki tesettür konusuna gereken önem verilmiyor. İslam düşmanlarının en sevmediği ibadet tesettürdür. Şeytanın en büyük kozu örtüsüzlük ve açık-saçıklıktır."

İslam düşmanlarının, halkının çoğunluğu Müslüman olan milletimizi çağdaşlaştırma adına kendi öz değerlerinden koparmak için tesettürü engellemeye çalıştığı kadar başka hiçbir şeyi engellemeye çalışmadığını belirten Cens, "Aklı başında ve namus sahibi, aile sahibi herkes bilir ki, toplumda ahlaksızlık yaygınlaştıkça her türlü kötülük türemeye ve her türlü suç işlenmeye başlar. Bir dönem Batman`da yaygınlaşan üzüntü verici intiharlar; kasti olarak yaygınlaştırılmak istenen ahlaksızlığın acı sonuçlarından sadece bir parçadır." ifadelerine yer verdi.

Tesettür, Toplumsal İffetin Muhafazası İçindir
Tesettürsüzlüğün büyük bir felaket olduğu ve bir toplumun huzur ve mutluluğunun yok olması için bundan daha büyük bir tehlike olmadığını vurgulayan Abdurrrahman Cens, "Tesettür Seferberliğinin en büyük muradı; kızlarımızın ve kadınlarımızın örtünmeyi sevmeleri, Allah-u Teâlâ`nın örtünmeyi onların iyiliği için istediğini iyice anlamaları, tesettürün sadece baş örtmekle olmadığını bilmeleridir. Zorla baş örtme gibi bir gayret içine girmiş değiliz. Sadece İslamın güzel ahlakının yaygınlaşmasını istiyoruz. Örtünmek, kadınlar için bir muhafazadır, bir korunaktır" ifadelerini kullanıldı.

Başörtüsü Yasağı ve Kamusal Alan Dayatması Tamamen İdeolojiktir
Açıklamada, bir insanın inancından dolayı örtünmesinin en temel insani hakkı olduğu ve bu hakkı engellemenin açıkça bir hak gaspı olduğu kaydedildi.


Başörtüsünün siyasi bir simge gibi gösterilmesinin ve bu basite indirgenmesinin; İslami ve insani bir hak olan örtünmeyi yasaklayabilmek için bir bahane olduğunu kaydeden Cens, " Başörtüsü ile okumanın ve çalışmanın engellenmesi, kamusal alan dayatması tamamen ideolojiktir. Başörtüsünü yasaklayanlar, bu haksızlıkta inat ve ısrar edenler bile çok iyi biliyorlar ki, başörtüsü siyasi simge değildir, Allah-u Teâlâ`nın emridir!" şeklinde konuştu.

Karma Eğitim Büyük Bir Pedagojik Yanlış
Tesettür Seferberliği başlatanlar olarak, eğitim sistemindeki karma eğitim gibi yanlışlara ve sıkıntılara dikkat çekilen açıklamada, "Dünyada pek çok ülke karma eğitimin verimsizliğini ve getirdiği olumsuzlukları gördükten sonra bu sistemden vazgeçerken Türkiye`de İmam Hatip Liselerinde bile karma eğitim zorunlu hale getirildi." denildi.

Dünya ülkelerinin, öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim verebilmek için, daha çok insanını okutabilmek için kılık kıyafete bakmazken ne yazık ki, bizde cehalet hedef alınacağına başörtüsüyle uğraşıldığını söyleyen Cens, "Veliler istemediği halde kız ve erkek öğrenciler aynı sırada beraber oturmaya zorlanıyor. Bu tavırlar Türkiye`nin en büyük pedagojik yanlışıdır." dedi.

İnanca Özgürlük, Yasalarla Garanti Altına Alınmalıdır
Kadınların yüzde altmışı başörtülüyken, milletin yüzde sekseninden fazlası başörtüsüne özgürlükten yanayken, her kesime çiçekler dağıtan, içkiye, kumara, zinaya ve daha pek çok rezilliğe özgürlük var da başörtüsüne özgürlük tanınmadığını dile getirilen Cens konuşmasını söyle sürdürdü: "Dokuz yıl önce, başörtüsü sorununu çözme vaadiyle halkın desteğini alıp hükümet olanlar kaplumbağa hızıyla hareket etmekten artık vazgeçmelidir. 20 yıldan fazladır devam eden bu sorun artık çözülmeli, kökten hal olmalıdır. Yeni anayasa değişikliğinin düşünüldüğü bu zamanda sosyal hayatın her alanında, başörtüsünün serbest olması için ciddi ve samimi olunmalıdır. Anayasal güvenceyle başörtüsüne özgürlük verilmelidir. İnanca özgürlük, iktidarların müsamahasıyla değil yasalar ve kanunlarla garanti altına alınmalıdır." denildi.

Halkın Dediği Olmalıdır
Açıklamada, "Yönetim eğer diktatörlük değil de cumhuriyet ise, demokrasi ise o halde halkın çoğunluğu örtüsüne uzanan el istemediği vurgulanarak, "Milletin yüzde sekseninden fazlası, başörtüsüne özgürlük istiyor. Milletin, halkın dediği olmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasında, anne ve babalara seslenen Cens, "Yavrularınızı şimdiden örtünmeye alıştırın, sevdirin. Onlara örtünmenin önemini ve faydasını anlatın. Örtüsüyle okumasında ona yardımcı olun. Hak ve Özgürlükler Platformu olarak karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı hukuki destek bakımından yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz." dedi.

Tesettür Seferberliği kapsamında şu ana kadar yapılan çalışmalar ve geçen yıl başörtüsünden dolayı yaşanan mağduriyetlerin anlatıldığı basın açıklamasının sonunda Cens, basın açıklamasına katılanları ve tüm Batmanlıları Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenecek olan "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük" mitingine katılmaya davet etti.

23 Ekim Pazar günü saat 10.00 - 11.00 arası platform üyesi derneklerimizin önünden araçların kaldırılacağını belirten Cens, "Allah-u Teâlâ`nın izniyle tüm Türkiye o gün görecek ki, başörtüsüne özgürlük; tüm Müslümanların, namus ve gayret sahibi her insanın ortak isteğidir" şeklinde konuştu.

 

Yapılan açıklama sonrası toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

Masum Günaydın, M.Sait Çelik, Halid Coşkun, Sıddık Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir