• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Başbakanlık`tan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık hizmet binaları ve devlet ricaline millete hizmet için tahsis edilen ulaşım imkanları üzerinden yapılan tartışmalarda kamuoyunun yanlış yönlendirildiğinin görüldüğü belirtildi.

''Gerek Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binaları gerekse hava ulaşımında kullanılan araçları her şeyden önce şahıslara değil bu hizmet makamlarına tahsis edilmiştir'' ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Milletimizin oylarıyla bu görevlere gelen devlet ricali görevde kaldıkları süre içinde bu imkanları devlete ve millete hizmet yolunda kullanacak, anayasal çerçevede demokratik seçimlerle görevden ayrıldıklarında yerlerine gelenlere emaneti teslim edeceklerdir. Tüm bu imkanların gerçek sahibi sadece millettir. Emanetin kime verileceğine de yine sadece aziz milletimiz karar verecektir. Milletimizin ve devletimizin itibarını temsil eden hizmet binaları ve araçları üzerinden, tamamen art niyetli polemikler yapılması hiç kimseye fayda sağlamamaktadır. Bugüne kadar başta yargı kurumları, bakanlıklar ve birçok kamu binaları için büyük yatırımlar yapılmış devletimizin birçok birimi hizmetin gereğine yakışır imkanlara kavuşturulmuştur.''

Türkiye'nin büyüdüğüne işaret edilen açıklamada, ülkenin dünyada hak ettiği yeri hızla alırken temsil ve hizmet imkanlarının aynı şekilde büyümesinden ve millete layık standartlara ulaşmasından kimsenin rahatsız olmaması gerektiği ifade edildi.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir