• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Haramlar devlet eliyle teşvik edilerek yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşı kutlamaları, milli piyango ve şans oyunları hakkında konuşan Bölgenin tanınan âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, İslam'a göre haram olan, milli piyango ve şans oyunlarının, devlet eliyle yapılması ve teşvik edilmesinin korkunç bir durum olduğunu söyledi.

Yılbaşının Hz İsa'nın (as) doğumuyla bir alakasının olmadığını altını çizen Akdeniz, “Gerçekten Hz İsa'yı (a.s) seviyor ve tanıyorlarsa onun istemediği ve yasakladığı herhangi bir şeyi yapmamaları gerekir. Hz İsa'nın (a.s) sevdiği, yaptığı ve yapılmasını emrettiği şeyleri yaparlardı. Oysa günümüzde yılbaşı bahanesiyle yapılan her şey, Hz İsa'nın (as) yasakladığı ve hiçbir zaman yapmadığı şeylerdir. Dolayısıyla, Müslüman’ım diyen herkesin bu yılbaşında yapılan rezaletlerden kendini ve ailesini muhafaza etmesi lazım.” uyarısında bulundu.

“Alkollü içkiler, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir”

Milli piyango ve şans oyunlarının İslam'a göre haram olduğunu ifade eden Akdeniz, "Ey inananlar, hamr (alkollü içki), kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz.”   ayetini hatırlatarak,  “Aranızda batıl ile birbirinizin malını yemeyiniz. Batıl alışveriş yoktur. Karşılığında bir menfaati yoktur. Malumunuz bir kâğıt verip daha sonra o kâğıtla kura yapıyorlar. Belirsiz bir şeydir. Kesinlikle haramdır. Ayet de buna şahittir, bunu haram eder. Bizim dinimizde böyle bir şeyin yeri yoktur. Batıl demekle yani dinde şeriata yeri olmayan bir amel ile bir alışverişle bunu alıyorsun. Milli piyango, iddia, spor toto, loto ve benzeri şans oyunları Müslüman'ın yapacağı iş olmadığı gibi bunlardan uzak durması gerekir." dedi.

 “Bir Müslüman’ın Hıristiyanların âdeti olan yılbaşını kutlaması ve Milli piyango biletini alması kesinlikle haramdır.”diyen Akdeniz Hoca, "Müslüman Allah`a teslim olmalıdır. Yasak ettiği şeylerden kaçınmalıdır. Müslüman’ın harama girme tercihi yoktur ve yapma lüksüne de sahip değildir. Müslüman, İslam’ı yaşıyorsa böyle bir şey yapması doğru değildir. Müslüman’ın söylemesi yapmasından daha çirkindir. Cenabı Allah, ‘Kötü şeyleri inşa etmeyin’ Kötü şeyleri inşa etmek ayrı bir yasaktır, haramdır ve bir vebaldir. Haramları işlemek, ateşte yanmaktır. Haram işleyenleri, bir gün ateş,  onları yakalayıp yakacaktır."diye konuştu.

“Müslüman'ın yeni bir yıla yanlış ile girmemesi gerekir”

Müslüman’ın yeni bir yıla, yanlış ile girmemesi gerektiğini vurgulayan Akdeniz, "Ayette geçtiği gibi, alkol zaten dinimizde haramdır. İster bu yılbaşı olsun, ister yılın ortası ve sonu olsun isterse de yılın içerisinde bir gün olsun. Müslüman’ın asla yaklaşmaması gereken büyük günahlardandır. Herkes bunu yapıyor ben de yapayım anlayışı ile meşrulaştırarak buna yaklaşması elbette ki doğru değildir. Elbette ki haram ve günahtır. Buna zaten Müslüman birinin de ve çocuğunun da yaklaşmaması lazım. İçki her kötülüğün anasıdır, diyen Sevgili Peygamberimizin (sav) belirtmiş olduğu bu günahtan Müslüman’ın uzak durması gerekir." dedi.

“Müslümanlar geçmişin muhasebesini yaparak yeni bir yıla girmelidir”

Akdeniz, Müslümanların geçmişin muhasebesini yaparak yeni bir yıla girmesi gerektiğini belirterek, “Yüce Rabbimizin vermiş olduğu bir yılı, herkes kendi nefsi boyutunca bir tefekkür etmeli. Yanlışlarını tespit ederek, iç dünyasında bunun muhasebesini yapmalı. Salih ameller noktasında, yerine getirilmesi noktasında Müslümanlar birbirilerinden de manevi destek almalı. Bu yılın başını veya geçmiş yılın sonunu bu şekilde bir muhasebe yaparak, yeni bir yıla daha iyi, daha inançlı, daha güçlü bir imanla girebilmenin belki düşünce safhasını kendinde bulabilmeli." İfadelerin kullandı.

“İşlenen haram ve günahların ortamını hazırlayan devlettir”

Akdeniz son olarak, “Haramların işlenmesine ortam hazırlayan, müsaade eden, bunları; ister devlet olsun ve ister şahıs olsun, bundan doğacak olan bütün sorumluluk onlara aittir. Özellikle yaşanan bu haramların baş sorumlusu devlettir. Günümüzde işlenen bütün haram ve günahların ortamını teşvik eden devlettir. Bir günah ve haram şuanda serbest durumdadır.”  dedi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir