• DOLAR 32.564
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.102
  • ...
Umut Der'den tehdit iddiasına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köy Mezra ve Beldeler ile Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (Köy-Der) ve Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der) yaptıkları ortak açıklamayla, dernek kurduktan sonra bir yerel gazetede Umut-Der ve Köy-Der yöneticileri tarafından tehdit edildiğini iddia eden Halis Akti’yi yalanladı.

Umut-Der ve Köy-Der adına açıklamayı Umut-Der Başkanı Halil Gergin okudu. Gergin, söz konusu haberin asılsız olduğunu belirterek, kesinlikle Halis Akti’nin kendi yöneticileri tarafından tehdit edilmediğini söyledi.

“Şahsın açıklaması huzuru bozacak provakatif bir açıklamadır”

Gergin, “Tamamen sorumsuzca yayınlanan bir haberdir. Sözü edilen derneğin başkanına dernek yöneticilerimiz tarafından her hangi bir şekilde tehdit savrulmamıştır. Haberin çıktığı yerel gazetede; kendini HDP yandaşı ve Kürdi bir dernek olarak tanıtıp sanki bundan dolayı tehdit edildiğini vurgulayan beyanları doğru ise, kimin piyonu olduğu belli olmayan bu şahsın yaptığı açıklama, tamamen Batman’da huzuru bozmaya yönelik provakatif bir açıklamadır.” dedi.

“Umut-Der Kürtlere düşman göstermek istenmiştir”

Kendilerine atılan iftiradaki amacın derneklerinin yardımlarını baltalamak olduğunu belirten Gergin, “On binlerce muhtaca yardım dağıtmış, bu alanda Batman’ımızı dünyaya tanıtmış, yaptığı yardımlar konusunda Türkiye’de birçok derneğe örnek olmuş, kısacası dürüstlüğü marka olan Umut-Der’i ve çalışmalarını, toplumu rahatsız edici bir şekilde siyasallaştırmaya çalıştırmanın bölgede oynanacak kirli oyunların habercisi olarak görmekteyiz. Çünkü bir yandan Umut Der’in yardımlarını baltalamak bir yandan da Umut-Der’i Kürtlere düşman bir dernek olarak gösterme hedefi amaçlanmıştır. Umut-Der Kürtlerin bağrından çıkmış izzetli Kürt yöneticilere sahip bir dernektir ve kişinin dili, dini, ırkı ve siyasi görüşü ne olursa olsun yardıma muhtaç olanların yardımına koştuğunu ispatlamış, bu bölgenin ender bir derneğidir.” diye konuştu.

“Bu tür ayak oyunları Umut Der’i yardım etme amacından saptıramaz”

“İftira dolu bu açıklama tamamen derneğimiz ve yöneticilerini karalama afişe etme ve hedef gösterme amaçlı bir açıklamadır” diyen Gergin, “Bu konuda yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve bu işin takipçisi olacağız. Hangi maksatla veya hangi provakatif haberin peşinde olunursa olunsun bu tür ayak oyunları Umut Der’i yardım etme amacından saptıramaz. Bu tür basit ve gerçek dışı karalamalar ile fakir ve yardıma muhtaç olanlara yardım yapmayı engellemeye ve onu provake etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“Şahıs, gittiği her yerde Umut-Der’i kötüleyici propaganda yapmıştır”

Gergin, kendilerine atılan iftiranın asıl sebebini şu sözlerle açıkladı: “İşin gerçeği ise şudur: Bu şahıs yeni kurmuş olduğu derneğine gelir sağlamak amacıyla dükkân dükkân dolaşıp yardım toplama kanununa aykırı bir şekilde yardım toplamaktadır. Bunu yaparken de bu alanda iyi hizmetlerde bulunmuş ve kamuoyunun takdirini kazanmış olan derneğimizi kendine rakip olarak bellemiş ve gittiği yerlerde Umut-Der’i kötüleyici söylemler ile propaganda yaptığı duyumlarını aldığımız halde kendisine yönetim olarak herhangi bir müdahalemiz olmamıştır. Uğradığı işyerlerinde attığı yalanları ispatlaması kendisinden istenince işyeri sahipleri ile tartışmalara girdiğini kesin biliyoruz. Yukarıda sözü edilen bu tartışmaların hiçbirinde Umut Der ve Köy Der yönetiminin yönlendirmesi olmamış ve olamaz da. Bunlar da tamamen dışımızda cereyan eden olaylardır. Bunun dışında başka niyet arayanları art niyetli olduğunu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.”  (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir