• DOLAR 32.532
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.118
  • ...
Ya tele dokunan çocuk olsaydı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez 1 inci Sanayi sitesinde direkten koparak yolun ortasına düşen elektrik kablosu bu gün sabah saatlerinde bir köpeğin ölümüne sebep olduktan sonra tamir edilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Mahalle sakinleri DEDAŞ`ın bir haftadır direkten kopan elektrik kablosunu geç tamir etmesine tepki göstererek “Ya tele dokunan çocuk olsaydı” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan mahalle sakini Öztekin Çaçan, kablonun bir haftaya yakın bir süredir koptuğunu ve o günden sonra defalarca söylenmesine rağmen kimsenin zamanında gelerek müdahale etmediğine vurgu yaptı.

Çaçan, “Bir haftadan bu yana elektrik kablosu bu şekilde ortada duruyor ve adeta tehlikeye davetiye çıkarıyordu. Bu bir hafta içerisinde hiçbir yetkilinin gelerek buna müdahale etmemesi sonucu, bu gün sabah saatlerinde bir köpek elektrik akımına kapılarak telef oldu. Peki ya bu hayvan yerine bir çocuk olsaydı. Bunun hesabını kim verecekti? diyerek tepki gösterdi.

Esnafların defalarca yetkilileri aramalarına rağmen DEDAŞ yetkililerinin olayı umursamadıklarını söyleyen Çaçan, “Esnaf arkadaşlar olaya şahit oldukları gibi DEDAŞ`ı aradılar. Ancak kimse ilgilenmedi. Esnaf arkadaşlar daha çabuk hal edilir diye polisi aradılar, durumdan haberdar ettiler. Onlardan da kimse ilgilenmedi. Peki, kimi arayacağız?” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Bu sabah işe geldiklerinde köpeği telin yanında ölmüş şekilde bulduklarını söyleyen Çaçan, sabah yine DEDAŞ`ı aradıklarını ve olayı kendilerine haber verdiklerini söyleyerek, “maalesef olay yaşandıktan sonra geldiler ve 3 dakika içinde tamir edip çekip gittiler. Burada bir çocuk, araba, bir insan olabilirdi. Ama bunu düşünmediler. İlle de birileri zarar görecek ondan sonra olaya müdahale edecekler.” dedi. (Emrah Deniz  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir