• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Eğitim-Bir-Sen`den Rektör Ağırakça`ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve bölgedeki sendikal faaliyetler ile ilgili konuların ele alındığı ziyarette, Eğitim-Bir-Sen`in çalışmaları hakkında bilgi veren Fasih Dinç, kısa bir süre önce Rektörlük makamına atanan Ağırakça`yı tebrik ederek, üniversitenin eğitim çalışanlarının mesleki performansını artıracak ve verdikleri hizmetin önemine uygun hayat standartlarını yükseltecek adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi`nin bilgi üreten bir kurum olması itibariyle, sendikal faaliyetlerin demokratik bir zorunluluk olduğu fikrinin yaygınlaştırılması açısından, sendikaya katkılar sunabileceğini belirten Dinç, “Diğer alanlarda yaptığı olumlu katkılarda olduğu gibi sendikalaşma olgusunun geliştirilmesi noktasında da yeni yönetimden büyük bir beklentimiz var.” şeklinde konuştu.

Konuşmasına Eğitim-Bir-Sen`in sürekli büyüdüğünü ve kendilerine katılan üye sayısının sürekli artış kaydettiğini ifade ederek devam eden Dinç, sendikalar arasında yaşanan rekabete de değinerek Prof. Dr. Ahmet Ağırakça`ya tüm sendikalara karşı eşit mesafede bir duruş sergileyeceği yönündeki açıklamasından dolayı teşekkür etti.

Sendikanın çok önemli bir geri bildirim yolu olduğunu vurgulayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sendikaların sorgulayıcı, vesayetlerden kurtulmuş, demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduklarını ve buna bir sosyolojik zenginlik ve kazanım gözüyle bakılması gerektiğini belirterek, ziyaretten dolayı sendika yöneticilerine teşekkür etti.

Daha sonra Üniversite Genel Sekreteri Şahin Arpağ`ı da ziyaret eden Eğitim-Bir-Sen temsilcileri, son günlerde yerleşke alanında başlatılan yol ve ağaçlandırma çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileterek, bunun öğrenci ve üniversite çalışanları tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade ettiler.

Ziyarette Fasih Dinç, Deniz Işıker Bedir, Hamit Alkan, Beşir Büyüktaş, Hasan Tan ve Bünyamin Ağılday`ın Eğitim-Bir-Sen temsilcileri olarak hazır bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir