• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
Siverek'te öğrencilerin çamurla imtihanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek ilçesi Fırat Mahallesi'nde bulunan Siverek Kız Anadolu Lisesinin öğrencileri ve öğretmenleri yağmurlu günlerde çamur deryasını aşarak okula gitmek zorunda kalıyor.

Havanın yağışlı olduğu günlerde hayvan pazarı esnafının da kullandığı yol çamurdan geçilmez hale geliyor. Öğrenciler okula gidiş-gelişlerde taşların üzerinden veya yakındaki bahçe duvarının üzerinden yürümek zorunda kalıyor. Lisenin yanındaki anaokulunda çocuğu bulunan bazı veliler ise hem kendi ayağına hem de çocuklarının ayağına poşet geçirerek yolu kat ediyor.  

Şanlıurfa’da kız çocuklarının okullaşması çalışmalarının hız kazandığı bir dönemde çeşitli engelleri aşarak okula giden kız öğrenciler, bu defa da yoldaki çamur engeline takılıyor. Yaklaşık 4 yıldır çeşitli girişimler yapan okul yönetimi ise yolun biraz genişletilmesi dışında bir sonuç elde edemediğini belirtiyor. Çamur sıkıntısı ise aynen devam ediyor. 

İsminin açıklamasını istemeyen bir öğrenci velisi okul yolunun yapılan tüm girişimlere rağmen yapılmadığından dert yanarak, “Çocuklarımız okula giderken çamur ile boğuşuyor. Okulun yanındaki hayvan pazarı tabanının betonlaştırılması çalışmasında yapılan masrafın yaklaşık  yüzde 25 ile okul yolu betonlaştırılabilirdi. Durum böyleyken çocuklarımızın bir hayvan pazarı kadar değeri yok mu? Unutmamalıyız ki bu çocuklar sadece Ali'nin, Veli'nin, Mehmet'in kızları değil,  Siverek'in geleceği olan çocuklardır” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir