• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Doğbayazıt'ta esnafa kaçak malzeme baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Doğubayazıt ilçesinde bazı işyerlerine gümrük kaçağı malzeme bulunduğu gerekçesiyle sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. İlçenin çarşı merkezine giriş çıkış yapılan bütün yollar, polis tarafından kapatılırken, Ağrı il merkezi ile çevre illerden gelen aralarında özel hareket timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis tarafından işyerlerinde arama yapılıyor.

Sabah işyerlerine gitmek isteyen vatandaşlarla operasyon yapan polisler arasında gerginlik çıktı. Polis taş atan esnafa gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Küçük Pasaj esnafından biri, işyerine gitmek isterken, aracını polislerin kapattığı alana doğru sürmeye başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 26-27 yaşlarındaki esnaf, aracının altına aldığı bir polisi sürükleyerek ilerledi. Bir süre ilerledikten sonra etkisiz hale getirilen sürücü gözaltına alındı.

Aracın altında sürüklenen polisin ise ağır yaralı olarak Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

İddiaya göre, ilçeye kaçak sokulan ve işyerlerinde bekletilen kaçak sigara nedeniyle düzenlenen operasyon hala devam ediyor. Operasyonlarda kamyonlar dolusu kaçak malzeme ele geçirildiği ileri sürüldü.

İlçe esnafı, işyerlerinin kepenklerini açmayarak baskına tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir