• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Otobüs firmaları kan ağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uçak bilet fiyatlarının düşmesiyle birlikte uçak firmalarında yoğunluk artarken otobüs firmalarında ise ciddi düşüş yaşanıyor.

Sıkıntılarını İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) anlatan Vangölü Otobüs firması Genel Müdürü Erdal Antika Uygulamanın devam etmesi halinde sefer sayılarını en aza indireceklerini ve bundan herkesin olumsuz bir şekilde etkileneceğini söyledi. Antika, uçak bilet fiyatları ile otobüs bilet fiyatlarının birbirine yakın olduğunu bunun da haksız rekabete yol açtığını söyledi.

Antika konuşmasının devamında şunları kaydetti:  “Bu haksız rekabet karşısında sefer sayılarının yüzde 30'unu iptal ettik, yolcu azlığından dolayı sefere otobüs gönderemiyoruz. Bu da ciddi sıkıntılara yol açıyor. Yıllarca bu sıkıntıyı dile getirdik ancak muhatap bulamadık. Şuan sadece bagajlı ve çocuklu yolcu taşıyoruz. Bu durum da otobüsçülüğü bitirebilir." dedi.

Uçak firmalarından azami ÖTV vergilerinin alınmadığını, buna mukabil otobüsçülerden akaryakıt ÖTV’lerinin alındığını ifade edenAntika, bu haksız rekabete bir an önce son verilmesi gerektiğini belirtti. Antika, bu konuda kendilerine yardımcı olunursa otobüs firmalarının bu konuda yapacakları çalışmanın bilincinde olduklarını ve yıllardır bu sorunun mücadelesini verdiklerini ancak başarılı olmadıklarını ifade etti.    (Sedat Kaatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir