• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bingöl'e tam donanımlı bir itfaiye binası gerekli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan tekstil fabrikasında meydana gelen yangının ardından basın açıklaması yapan Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, mevcut itfaiye binasının prefabrik bir yapıdan oluştuğunu belirterek, müdürlüğün araçlarıyla birlikte iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yangınla birlikte 230’u bayan, 20’si erkek olmak üzere 250 kişinin ekmek kapısının kapandığını belirten  Karaarslan, “Gittikçe yerleşim alanları büyüyen şehrimizde şayet her mahallede bir itfaiye istasyonu mevcut olmuş olsaydı, büyük 8 kata ulaşabilen bir itfaiye aracımız olsaydı ve de donanımlı itfaiye erlerimiz olsaydı yangın kısa sürede bu kadar büyümeden söndürülebilirdi.” dedi.

“Tam donanımlı modern bir itfaiye binasının oluşturulması gerekmektedir”

Mevcut itfaiye binasının prefabrik ve kötü durumda olduğunu belirten Karaarslan, “Tam donanımlı modern bir itfaiye binasının oluşturulması gerekmektedir ivedi bir şekilde. Özellikle birinci derece deprem bölgesinde oluşumuz göz önünde bulundurulursa, bir an önce eksikliklerimizin giderilmesi zorunludur. “ şeklinde konuştu.

Yanan fabrikada çalışırken işsiz kalan işçilerin mağduriyetlerine de değinen Karaarslan, “Bir diğer konu da, sırf memleketinde istihdam sahası açmak için Ankara’daki ‘Binses tekstil’  merkezini de buraya getirerek ‘Binler’  ile birleştirip 250 kişiye ekmek kapısı açan Vedat Bingöl’ün elemanlarının mağduriyetinin giderilmesi konusu.  Çevre köylerden şirketin servisleriyle her gün ekmek kapıları, kendilerinin yuvamız diye anlattıkları iş yerlerine gelen bayanlar, hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor,  hem de köy yaşamının dışında sosyal yaşama entegre oluyorlardı. Çocuklarını buradan aldıkları ücretle okutabiliyor, yedirip, içirip, giydirebiliyorlardı. Ya şimdi?” ifadelerini kullandı.

İtfaiyenin iyileştirilmesi  konusunda Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile görüştüğünü ifade eden Karaarslan, “Onların da tespit ettikleri bu konularla ilgili,  gerekli çalışmayı başlattıklarını belirttiler.”dedi.

“250 çalışan için sokakta bırakmamak için görüşmelere devam edeceğiz”

250 işçinin durumu ile ilgili olarak,  TÜMSİAD ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Karaarslan, “TÜMSİAD Bingöl Şube başkanı Sayın İbrahim Alimoğlu ile yaptığım görüşme sonucunda da; Çalışanların istihdamlarının sürekliliğini sağlamak için hasar tespit çalışmaları sonucunda, hem Genel Başkanlarıyla ve hem de Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’la görüşüp, bilgilerine başvuracaklarını Türkiye’deki TÜMSİAD şubeleriyle konuya çözüm getirmeye çalışacaklarını söylediler. Bir Toplum Gönüllüsü olarak bu konunun herkes tarafından sahiplenilmesi, burada çalışan 250 çalışanı sokakta bırakmamak için elele vererek, bir yol bulmak için, yarın  da çeşitli görüşmelere devam edeceğiz. Lütfen yetkililer sesimizi duyun ve bu felaket karşısında desteklerinizi esirgemeyin.” Çağrısında bulundu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir