• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Başörtüsü Mitingine Bir Destek de İrfan Der`den Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hayatın her alanında ve özelikle eğitimin bütün alanlarında tesettürün serbest olması gerektiğini dile getiren İrfan Der Başkanı Şeyhmus Akman, yeni Anayasa`nın gündem olduğu şu günlerde inanç ve başörtüsü hürriyetinin önündeki her türlü engelin kalkması ve bunların anayasal güvence altına alınması lazım" dedi.

28 Şubat postmodern darbesinin ürünü olan bu uygulama ile imam hatiplerin orta bölümleri kapatıldığını hatırlatan Akman, karma eğitim şartı getirildiğini, kılık kıyafet yönetmeliği adı altında kızların başörtülü okuması engellendiğine dikkat çekti. Akman, "Bu güne kadar devam eden ve Müslüman milletimizin kabullenemediği bu uygulamanın zararlarının ne kadar büyük olduğunu milletimiz bilmekte ve görmektedir. Bundan dolayı milletimize reva görülen bu zulme dur demenin zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Bu münasebetle Mustazaf Der`in 23 Ekim Pazar günü Diyarbakır`da düzenleyeceği "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük" mitingine Kızıltepe İrfan Der olarak destek vereceklerini açıklayan Akman, inancın önündeki engelleri kaldırmaya yönelik bu tür etkinliklerin tümünü gönülden desteklediklerini ve etkinliğe katılacaklarını belirtti.

Mahsum Erden -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir