• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Memur Sen: `Bu Saldırıları Kınıyor ve Lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Memur-Sen Diyarbakır İl Teşkilatı, son zamanlarda yaşanan ölümlü saldırılar üzerine basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Memur-Sen Diyarbakır İl Teşkilatı adına Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş okudu.

"Adı ne olursa olsun, kurşunu kim sıkmışsa sıksın, bu kanı akıtanlar bu milletin birlik ve beraberliğine değil kendi bacaklarına kurşun sıkmışlardır" diyen Memiş, yapılan saldırıları kınayarak İspanya`da ETA örgütünün silahları bıraktığı gibi PKK örgütünün de silahları bırakması gerektiğini ifade etti.

Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: "Memur-Sen Diyarbakır İl Teşkilatı olarak sorumlu bir sivil toplum örgütü olmanın yüklediği sorumlulukla diyoruz ki; bu topraklar bir tiyatro sahnesi değildir ve burada kimsenin her gün yeni bir oyun sergilemeye hakkı da yoktur. Bu topraklar Türklere de Kürtlere de Çerkeze de Araba da yeter. Yeter ki kardeşlik bilincini oluşturalım. Şunun da bilinmesi gerekir; Ümmet bilincinden yoksun oluşumuz bizleri millet olmaya çalışmaya sevk etti ve kan akmaya başladı. Ümmet bilincinde olmadığımız sürece, din kardeşliğini benimsemediğimiz sürece bu sorunların devam edeceği inancındayız." (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir