• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Üniversiteli öğrencilerden köy okuluna kütüphane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Üniversitesi bünyesindeki Cizre Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü`nde okuyan bir grup öğrenci ile Toplum Gönüllüleri Vakfı Şırnak Temsilciği tarafından ortaklaşa bir proje hazırlandı.

Proje kapsamında daha önce kendi imkanlarıyla kitap toplama kampanyası düzenleyen üniversiteli gençler, topladıkları kitapları Okçu köyündeki  öğrencilere dağıttı.

Cizre MYO'da okuyan  bir grup öğrenci, köylerde okuyan  öğrenciler için 'Kütüphanesiz Çocuklara bir el de sen uzat' projesi hazırlayıp,  okulda açtıkları  standla kitap toplamaya başladı. proje başlatan Cizre MYO öğrencileri, açtı.

Öğrenciler, topladıkları kitapları İdil`e bağlı Okçu İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıttı.

Projede yer alan ve Diyarbakır`dan Cizre`ye üniversite okumaya gelen öğrenci Betül Menekşe, özellikle Güneydoğu Bölgesi'nde kitap okuma alışkanlığının olmadığından yakındı.

Menekşe, “ Arkadaşlarımızla öğrencilerin kitap okuma seviyelerini yükseltmek ve eğitimlerine katkı sunmak için bir proje başlattık Pojenin ilk ayağında  stantlarımızla toplanan kitapları İdil`e bağlı Okçu köy okuluna verdik. Bize bu konuda yardımcı olan okul idaremize, vakıf yetkililerine ve bize kitap getiren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin`den Cizre`ye üniversite okumaya gelen başka bir öğrenci Tuba Büyükbektik, köyde okumanın zorluğuna dikkat çekerek “Her şeyin başı eğitimdir. Ancak eğitimle biz bir yerlere gelebiliriz. Bu minvalde hazırladığımız proje kapsamında öğrencilere katkı sunmayı amaçladık.” dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Cizre Koordinatörü Kadir Çiftçi de proje hakkında şunları söyledi: “Daha önce Şırnak ilinin İdil ilçesi Okçu Köyü İlköğretim okulunda eksik görmüş olduğumuz okul kütüphanesinin onarımı ve kitap yardımı için okulumuzu ziyaret ettik. Geleceğimizin teminatı olan çocukların daha iyi bir ortamda eğitim almaları ve okuma alışkanlıklarının maximuma çıkması için sponsorlar desteği ile kütüphanemizi kurup öğrencilere destek sunmayı amaçladık. Bu tür çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir