• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
HÜDA PAR Ağrı teşkilatından parti ve kanaat önderlerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Başkanı Burhan Aslan ve yönetimi çeşitli ziyaretlerde bulundu. Teşkilat üyeleri ile birlikte AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin`i ziyaret eden Aslan, 6-8 Ekim olaylarında PKK ve siyasi uzantılarının Doğu ve Güneydoğu`da çıkardığı olaylara değindi.

 “Gençlerimizin manevi değerlerine bağlı yetişmesi için elimizden geleni yapacağız”

Çıkan olaylarda PKK ve siyasi uzantılarının İslama olan kinlerini dışa vurduklarını ifade eden Aslan, “6-8 Ekim olaylarında İslami şahsiyeti ile tanınanlara özellikle HÜDA PAR ve partimize yakın STK`lara saldırılar yapıldı. Bu saldırılarda içinde parti üyelerimizin de olduğu onlarca kişi vahşice katledildi. Halkı sokağa çıkaran PKK ve siyasi uzantıları tam manası ile İslam`a olan kinlerini dışa vurdular ve bunu halkımız artık ayan beyan görmüştür. Bu zihniyetin maskesi düşmüştür. Asıl amaçlarının İslam`a ve Müslümanlara yönelik saldırı olduğunu ortaya koymuşlardır. Bunların İslami şiarlara savaş açtıklarını daha önce de dile getiriyorduk. Bunların, pak neslimizi gelenek ve göreneklerinden İslami yaşantıdan uzaklaştırmaya yönelik her türlü faaliyeti utanmadan sıkılmadan yaptıklarını görüyoruz. Bu da ilerisi için büyük bir tehlike arz etmektedir. Gençlerimizin gelenek göreneklerine ve manevi değerlerine bağlı yetişmesi için ne gerekiyorsa herkesin elinden geleni yapması lazım.”şeklinde konuştu.

AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin de 6-8 Ekim tarihlerinde çıkan olaylarda halkın büyük zarar gördüğünü belirtti. Çetin,” Ümmet-i Muhammed`in düştüğü bu hal iyi değil. Müslümanlar birlikte hareket etmeliler. Çıkan olaylardaki zararlar bütün halka olumsuz olarak yansımıştır.”dedi.

Devlet kurumlarındaki paralel yapıya da dikkat çeken Çetin, “Bu yapının elemanları tam olarak temizlenmemiş, bunlar ilimizde de mevcuttur. Hükümet zaten bu yönde çalışmaları var ve devam ediyor.”ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR`dan kanaat önderlerine ziyaret

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Aslan, yanındaki partili heyetle Ağrı`nın kanaat önderlerinden ve Çamurlu köyü şeyhi olarak tanınan Şeyh Süleyman Kocabay`ı de ziyaret ettiler. Bir programından dolayı şehir dışında olan Şeyh Kocabay`in yerine temsilcisi Rahmi Taştan tarafından HÜDA PAR heyeti karşılandı.

Ziyarette 6-8 Ekim tarihlerinde meydana gelen olaylar hakkında konuşan Aslan, saldırıların sadece bir kesime değil İslam ve şiarları hedef alınarak yapıldığı değerlendirmesinde bulundu.

“Bütün Müslümanlara sahip çıkacağız”

Aslan, “6-8 Ekim tarihlerinde PKK/HDP`liler tarafından saldırılar vuku buldu. Bu saldırılar İslam hedef alınarak yapıldı sadece bir kesime yönelik yapılmadı ve bu saldırılarda zalimlikte sınır tanımadılar. Diyarbakır`da kurban eti dağıttıkları sırada 6 kişi şehit edildi. İslami kimliği ile tanınan insanlara yönelik katliam girişimi yapıldı ve bu olaylar neticesinde birçok insan katledildi.  Müslümanlar birlik içerisinde olmalı. Daha geçenlerde HDP`nin Silopi`de çarşafa yönelik yaptığı hakaret İslam`a olan saldırıdır. Müslümanların bu konularda ortak bir ses çıkarması gerekmektedir. Müslümanların birbirlerine destek olup kol kanat germesi lazım. 6-8 Ekim tarihlerindeki olaylarda güvenlik zafiyeti olması, halkın bu zalimler ile savunmasız bir şekilde baş başa bırakılması, elim bir vakıadır. Biz, birlik olup İslam`ın hakikatlerini haykıracağız. Bilinçli olarak HDP ve çevreleri İslami şahsiyetli olan insanlarımızı IŞİD`çi gibi göstererek bir algı oluşturma çabasındadır. IŞİD İslam`ın temsilcisi değildir. Mescid-i Aksa`da yakılan Kur`an-ı Kerim, Mardin`in Kızıltepe ilçesinde PKK`li gruplar tarafından bu Kürdistan bölgesinde de gerçekleştirmişlerdir. Zihniyet aynı zihniyettir, fark görmüyoruz. Biz Müslümanların yanındayız her zaman İslam`ı şahsiyetlere ve gruplara sahip çıkacağız. Kimse dindarları sahipsiz sanmasın.”diye konuştu.

“Bir defa öleceğiz o da neden izzetlice olmasın”

Taştan ise Ağrı`da kimsenin güvenliğinin olmadığını kaydederek, “Medyayı takip ettik. 6-8 Ekim tarihlerinde meydana gelen olaylardan haberimiz vardı. İslami kimliği ve sakallı olan herkesi IŞİD`çi olarak lanse etmeye çalıştılar. Küfür tek millettir. Ağrı`da kimsenin güvenliği kalmamıştır. İnsanlar bir defa dünyaya gelmiş bir defa da ölecek oda neden izzetlice olmasın. Mazlum ayağa kalkarsa zalim diz çökecektir. Irkçılık bizim dinimizde yok ama maalesef bazı gruplar önce dil sonra din diyorlar. Bu şekil olmaz.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir