• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Libya`ya Yabancı Müdahalesi İçin Bahane Kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Libya`daki son gelişmeler ve devrik diktatör Muammer Kaddafi`nin öldürülmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kaddafi`nin öldürmesine atfen, bunun tarihin bütün diktatörleri ve zalimlerinin kaçınılmaz yazgısı olduğunu ifade eden Mihmanperest, hakimiyetleri altındaki milletlerin haklarını görmezden gelen diktatör ve zalimlerinin sonlarının "Hiçlik ve yokluk" olduğunu söyledi.

Mihmanperest, İran İslam Cumhuriyeti`nin, Libya Ulusal Geçiş Konseyi ve Müslüman Libya halkını direniş ile elde ettikleri bu zafer dolayısıyla tebrik ettiğini belirtti.

Libya`daki son gelişmeler nedeniyle Libya`da artık yabancı güçlerin müdahalesinin sürmesi için bir bahane kalmadığına işaret eden Mihmanperest, yabancı güçlerin en kısa zamanda Libya topraklarından çıkarak, ülkeyi halkın kendi kaderini tayinine izin vermeleri gerektiğini söyledi.

Mihmanperest, İran`ın Libya`nın yeniden yapılanması sürecinde tecrübelerini aktarmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir