• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Savcının ikinci kez yakalattığı STK üyeleri serbest bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, Adana’da 10 Aralık 2014’de HDP/DTK’nın asılsız ihbarı ile gözaltına alınan İslami kimlikleri ile tanınan 4’kişiden 2’si aynı gün çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken serbest kalan diğer 2 kişi ise savcılık talimatıyla yakalanarak tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edildi. Adana 4’ünci Sulh Ceza Mahkemesine çıkartılan E.K. ve M.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana’da 10 Aralık 2014 tarihinde İslami kimlikleri ile tanınan kişilerin evlerine baskın düzenleyen polis; E.K, M.K, A.D. ve B.K. isimli kişileri gözaltına aldı. Adana Terörle Mücadele Şubesinde sorgulanan STK gönüllüleri, daha sonra adliyeye sevk edildi. Adana Adliyesi 3’ünci Sulh Ceza Mahkemesine çıkartılan 4 kişiden M.K. ve B.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken E.K. ve M.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“Gelin eşyalarınızı alın!” diye çağrıldılar.

Bugün ise savcının talimatıyla tekrar gözaltına alınmak istenen E.K. ve M.K, Adana Terörle Mücadele Şube polisleri tarafından telefonla aranarak ‘Gelin el konulan bilgisayar ve eşyalarınızı geri alın!’ şeklindeki ifadelerle emniyete çağrıldı. Burada tekrar gözaltına alınan E.K. ve M.K. polis tarafından Adana Adliyesi’ne götürüldü. Adana 4’ünci Sulh Ceza Mahkemesine çıkartılan E.K. ve M.K, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“Müslümanlar için değişen hiçbir şey yok”

Konuyla ilgili bilgi aldığımız avukat Halis Yetkiner, “Türkiye’de çok şey değişti, her şey normalleşiyor, deniliyor, fakat görüyoruz ki Müslümanlar için değişen hiçbir şey yok. HDP/DTK’nın asılsız ihbarları ile Müslüman gençler tutuklanıyor. Adana’nın Seyhan ilçesindeki birçok mahallede PKK yandaşları gündüz vakti yüzleri kapalı şekilde adeta resmigeçit yapıyorlar. Geceleri de yolları kapatarak kimlik kontrolü yapıyorlar. Tüm bunlar, Adana TEM polislerinin gözü önünde gerçekleşiyor. Bunlara göz yuman polis ve savcılar, söz konusu Müslümanlar olunca HDP/DTK’nın asılsız ihbarları ile üst üste gözaltına alınıp tutuklanıyor. ” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir