• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Viranşehir'de Fatih Projesi semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir Milli Eğitim toplantı salonunda İlçe Fatih Projesi Eğitmeni İsmail Asar tarafından bir seminer verildi. Seminere İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Yağan, öğretmenlere hitaben, “FATİH Projesi eğitim açısından son derece önemli bir projedir.  Bu nedenle projenin etkili ve doğru şekilde kullanılabilmesi için bu tarz seminer ve kurslar hayati önem taşımaktadır. Milli Eğitim olarak öğretmenlerimizi eğitmek ve her türlü desteği vermek için uygun ortamların sağlanması çabasındayız. Bu kurs ve seminerler sayesinde öğrencilerimize daha profesyonel düzeyde materyallerin bulunması, kullanılması ve uygun içeriklerin hazırlanması için rehberlik edip eğitim öğretimi daha işlevsel hale getirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde kısa bir konuşma yaparak semineri sunmak üzere İlçe FATİH Eğitmeni İsmail Asar’a sözü bıraktı.

Fatih Projesi eğitimde teknolojiyi kullanma projesi olduğunu dile getiren Asar, “Eğitim öğretimin daha işlevsel hale gelmesi ve gelişmiş ülkelerle yarışabilmemiz için iki önemli faktör vardır. Bunlardan birinci eğitim ikincisi teknolojidir. Bu iki faktörü birleştirip geliştiren ülkeler daha güçlü ülkeler olduğunu görmekteyiz. Bakanlığımızda bu nedenle FATİH Projesiyle eğitim ve teknolojiyi birleştirerek ülkemizin doğu-batı arasındaki fırsat eşitsizliğini giderip daha nitelikli öğrenci yetiştirmesini hedeflemektedir.”dedi.

“Biz öğretmenler cahilliğe karşı bir savaş, karanlığa karşı bir ışık olma mücadelesini vermekteyiz. Tabi bu savaş ortamında kullanacağımız silahlarımız eskiden kara tahta kitap defter iken şimdi artık akıllı tahta, tablet ve bilgisayar olmuştur.”diyerek sözlerini sürdüren Asar, “Tabi bu silahları kullanmamız için bu silahlarımıza mermilerimiz gerekmektedir. Çünkü mermi olmadan silah tek başına bir şey ifade etmez.  Peki, mermilerimiz nedir diye sorarsak, mermilerimiz; animasyon, video, eğitsel oyunlar, sunumlar ve görsel materyallerdir.  Bugün bu seminerde mermilerimizi yani eğitsel materyallerimizi nerden temin edeceğimizi göstereceğiz. Siz de biliyorsunuz ki her öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyi farklı olduğundan kimisi çabuk kimisi geç öğrenebilmektedir. Bu nedenle bu tür eğitsel materyalleri kullanarak öğrencilerimiz bilgiye daha kolay daha eğlenceli şekilde ulaşacaktır. Öğrencilere vereceğimiz bu materyaller sayesinde öğrenci istediği kadar tekrar etme şansını bulacak ve böylelikle bilginin daha kalıcı olmasını sağlayabileceğiz.”ifadelerini kullandı.

Fatih Projesiyle beraber öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz bir şekilde eğitsel materyallere ulaşabilmesi için bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı kısa adı EBA denilen bir platform kurduğunu söyeleyen Asar, “Bu platforma  www.eba.gov.tr sitesinden ulaşabilmekteyiz. EBA platformuyla beraber öğretmenler bütün sınıfların pdf formatındaki ders kitaplarına ve öğretmenin konusuyla ilgili animasyon, video, eğitsel oyun ve görselleri ücretsiz bir şekilde kullanabilecektir.  Bu içeriklerle beraber eğitsel diğer yayın kuruluşların materyallerine de EBA şifresiyle ücretsiz bir şekilde ulaşabilmekteyiz. Aynı zamanda kendi yaptığımız materyal, dosya, haber ve dokümanları da site içinde paylaşabiliyoruz. Böylelikle hem materyal temini sağlayacak hem de materyal paylaşımı yaparak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunabileceğiz” diye konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir