• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Dev adamdan Mardin Valisi Taşesen`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, 2 metre 51 santimetre boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Sultan Kösen, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen`in makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başbakan`ın ev sözünü hatırlatan Sultan Kösen, “Bir Mardinli olarak dünyanın her yerine davet edilip, aslında Türkiye`yi Dünya`ya tanıtıyoruz. Ancak gelin görün ki evimizi sokacağımız bir evimiz yok. Ben normal evlere, arabalara sığamıyorum. Çok zorluk çekiyorum.  Başbakanımızın ev sözü vardı, bugün onu Sayın Valimize hatırlatmaya geldim. Ayrıca köyde oturduğum için yabancı dil öğrenemiyorum.” dedi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ise Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun 4 Ocak 2015 tarihinde Mardin`i ziyaret edeceğini ve en kötü ihtimalin Valilik Binası`nda bir görüşme ayarlayacağını ve sözü Başbakan`ın ağzından deklare edeceklerini söyledi. Taşkesen, “Tabi yapılacak ev normal bir daire olmayacak, boyuna uygun müstakil bir ev düşünüyorum.” dedi.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir