• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kocalar Köyü'nün yol, su ve elektrik sorunları bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’a 10 kilometre uzaklıkta olan 180 haneli, 2 bin nüfuslu Kocalar (Koca) Köyü sakinleri yol, elektrik ve su sorunlarının olduğunu söylediler.

Kocalar İlk ve Ortaokul öğrencilerinin elektrik olmadığından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten Kocalar Köyü sakinleri, “Okulumuzda 370 öğrenci var. Diktepe Köyü ve iki mezrasından da 120 öğrenci taşımalı olarak geliyor. Okulun öğretmenleri de her gün Batman merkezden köy yolunu kullanarak geliyorlar. Elektrik sıkıntısı olduğundan sular da kesik oluyor. Özellikle suyun olmamasından dolayı okul çok kötü durumda. Köyümüzün yol, elektrik ve su sorunları bitmiyor.” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.

“Yaklaşık 15 tane köy bu yolu kullanıyor”

Köy Muhtarı Mehmet Can Çam çektikleri sıkıntıları şöyle anlattı: “Bizim köy yolu gözler önünde, gerçekten berbat bir durumdadır.  Yıllardan beri bu köy yolunu kullanıyoruz. Defalarca durumumuzu yetkililere ilettik.  Yapacağız diyorlar ama bir türlü yapmadılar. Yolumuz sadece Kocalar Köyü yolu değildir. Yaklaşık 15 tane köy bu yolu kullanıyor. Bizler hangi çağda yaşıyoruz. On haneli köylere bile asfalt gidiyorsa, niye 180 haneli köyümüze asfalt bir türlü gelmiyor.           Yıllardır bu eziyeti çekiyoruz. Dört gündür trafomuz yanmış, 400’e yakın öğrencimiz ders göremiyor, cihaza bağlı hastalarımız bulunmaktadır. Bunlar hepsi mağdur. Elektriksizlik ve soğuktan öğrencilerimizin çoğu hastalanmış durumdalar. Çocukların çoğu hasta olduklarından dolayı okula gidemiyorlar. DEDAŞ müdürüyle görüştük, köylümüzle beraber gittik. ‘Borcunuz olduğundan köyünüze trafo vermiyoruz’ dedi.”

“Seçim bittikten sonra bizler sorunlarımızla baş başa kalıyoruz”

‘Seçim zamanlarında partiler gelip bizi kandırıyorlar’ diyen köy sakinlerinden Sait Sinet, “Yolumuz yok, defalarca gelip yolunuzu yapacağız diyorlar. Seçim bittikten sonra bizler sorunlarımızla baş başa kalıyoruz. Yol ve trafo sorunumuz var. Köyde birçok şeyi kendi imkânlarımızla yaptık.” dedi.

“Herkesin yolu var, niye bizim yolumuz yok”

‘Trafo borçludur diye dört gündür elektriğimiz yok’ diyen köy sakinlerinden Feyzi Ulutaş ise “Köyümüzün yolu da mı borçludur? Yolumuz niye yapılmıyor. Biz eskiden Diyarbakır’a bağlı iken Batman sizlere yakındır Batman’a şikâyetinizi yapın deniliyordu. Batman’a şikâyetimizi yapınca Diyarbakır’a bağlısınız deniliyordu. Biz nereye bağlıyız? Herkesin yolu var niye bizim yolumuz yok? Bir buçuk senedir Batman’a bağlandık. Diyarbakır’a da bağlıyken bu sorunları yaşıyorduk. Batman’a da bağlandık bu sorunları yaşıyoruz. Bütün yetkililer köyümüze geldi. Ama bu yol için bir netice alamadık.” ifadelerinde bulundu.

“1 TL bile gelirim yok”

Eskiden Diyarbakır’a bağlı olduklarını ve yetkililere çok uzak oldukları için köylerinin Batman’a bağlanması için çok çabalandıklarını belirten köy sakinlerinden Hazan Görmez, “Batman’a bağlandık ama bu sorun ve sıkıntılarımız bitmiyor. DEDAŞ’a borçlu olan köy sakinlerin çoğu köyde ikamet etmedikleri zaman borç yazılmış. Borçlara faizde işleyince köylü ödeyemez hale geldi. Benim elektrik borcum 5 bin TL var. 1 TL bile gelirim yok. Bu parayı nerden ödeyeceğim. Elektriğimiz arızalanmış DEDAŞ yetkilileri de para verilmeden arıza giderilmeyeceğini söylüyor.” şeklinde konuştu. ( M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir