• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Öğrencilerde 'Disleksi'ye dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Fatih İlkokulunda velilerle bir araya geldi. Sınıf temsilcisi velilerin eğitim ile ilgili konularda yaptıkları toplantıya katılarak velilerin görüş ve önerilerini dinleyen Çelik, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak velilerin okul çalışmalarına katılmalarından ve gayretli bir şekilde eğitime destek vermelerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Velilerin eğitimle ilgili düşüncelerini dinleyen Çelik, öğretmenler ve velilerin bir araya gelerek okulun sorunlarına çözüm üretmeye çalışmasından ve eğitimde ideal çalışma ortamları hazırlama girişimlerinden son derece memnuniyet duyduklarını belirtti. Okulların, veliler ve öğretmenlerle birlikte daha ileri seviyelere taşınabileceğine inandıklarını belirten Çelik, Fatih İlkokulu’nu tüm paydaşlarıyla bir araya gelebilmeleri nedeniyle takdire şayan olarak gördüğünü ifade etti.

Öğrenci velilerinden Aysel Özbilici, Öğrenme güçlüğü yaşayan öğrenciler için farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Disleksi’ (dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğu) hakkında öğretmen ve velilere bir sunum yaptı.

Kendisi ve çocuğu da disleksi olan Özbilici, Fatih İlkokulu rehber öğretmenlerinin hazırladığı programda disleksi ile ilgili hazırladığı dikkat çekici sunumu gerçekleştirdi. Başta çocuğunun disleksi hastası olduğuna bir türlü inanmak istemediklerini belirten Özbilici, bunun farkına vardıktan sonra ortaya koyduğu mücadele serüvenini anlattı.

Disleksi konusunda insanların, özellikle öğretmenler ve velilerin, dikkatini bu noktaya çekmek için büyük gayret sarf eden Özbilici, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’ten Özel Eğitime ihtiyacı olan çocuklar için uygun eğitim ortamları hazırlanmasını istedi. Özbilici’nin duygulu açıklamasının ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Çelik, sunumun önemli bir konuyu oldukça anlaşılır bir şekilde ortaya koyduğunu, bu sorun için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi. Çelik, ayrıca, öğretmenler ve velileri her fırsatta bir araya getirebilen Fatih İlkokulu idarecilerini tebrik ederek, çalışmalarının örnek teşkil ettiğini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir