• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ve Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, Bursalı sanayicilerin başarılarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, Belçikalı firmaların Bursa ile birlikte çalışmak istediğini kaydetti.

Avrupa’nın merkezinde yer alan Belçika, Bursa’da iş ortağı arıyor. Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ve Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem, Bursa iş dünyasını övdü. Belçika ve Bursa firmalarını buluşturduğu için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na (BTSO) teşekkür eden Başkonsolos Vantieghem, Belçika firmalarının Bursa iş dünyası ile çalışmak istediğini kaydetti.

Bursa’nın Türkiye’nin önde gelen ticaret ve sanayi şehirlerinden birisi olduğunu vurgulayan Vantieghem, “BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında firmalarımızı, Bursa iş dünyası ile buluşturduk. İkili iş görüşmeleriyle birlikte çalışma kültürümüz artıyor. Bu açıdan BTSO’ya teşekkür ederiz. BTSO’nun şehirdeki ticaret ve sanayi hayatının gelişmesi için geliştirdiği makro projeleri hayranlıkla takip ediyoruz. Bundan sonra da BTSO ile birlikte daha güzel projelere imza atmak istiyoruz” dedi.

“Büyüyen pazarlarda ortak arıyoruz”

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Bursa ticaret ve sanayi hayatının Avrupa pazarına odaklı olduğunu anlattı. Bursa ile Belçika’nın otomotiv sektöründe önemli markaları barındırdığını dile getiren Trenteseau, “Bursa ve Belçika arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için herhangi bir engelimiz yok. Türkiye, Akdeniz çanağında büyüyen ekonomilerden birisidir. Bizim şirketlerimiz de büyüyen pazarlarda ortaklar arıyor. Bursa ile ortak çalışmalar yürütmeyi arzuluyoruz” dedi.

Avrupa’ya Belçika ile açılabilirsiniz”

Belçika’da 230 bine yakın Türkiye vatandaşı olduğunu anımsatan Trenteseau, bu vesileyle Bursa ile Belçika arasındaki ilişkilerin daha hızlı ilerleyebileceğini kaydetti. Türkiye şirketlerinin Belçika pazarında yer bulmasını da arzuladıklarını anlatan Trenteseau, “Belçika, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İngiltere’nin ortasında yer alıyor. Yani Belçika için sanayileşmiş Avrupa’nın kalbi diyebiliriz. Belçika, herhangi bir Bursa firması açısından zor bir ülke değil. Aynı zamanda daha fazla Belçikalı firmanın Bursa’ya gelerek iş ortağı bulmasını ümit ediyorum. Bursalı firmalar da Avrupa pazarına Belçika ile ulaşabilir” dedi. (İLKHA)