• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Ergani Halk Eğitim Merkezinden 144 kurs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslar ve verilen eğitimler hakkında bilgilendirmede bulunan Halk Eğitim Merkezinin Müdürü Eroğlu, açılan kursların dışında başka kurslarında olduğunu, ancak bunların açılması için kursiyerlerin istek ve taleplerinin olması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, halk eğitim merkezinde son 3 aylık periyotta 144 kurs açılarak; 936 erkek, bin 599 kadın olmak üzere, toplam 2 bin 535 kişinin açılan kurslardan yararlandığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu, geçen yıl aynı süre zarfında 106 kurs açıldığını, bu kurslarda 599 erkek, bin 321 kadın olmak üzere toplam bin 920 kursiyere kurs verildiğini hatırlattı.

Geçen yılın aynı dönemine göre belirgin artış yaşandığını belirten Eroğlu şunları söyledi: “Kurslarımızdaki kursiyer artışı ilçe halkımızın eğitim-öğretime ve meslek edindirme kurslarına verdiği önemin göstergesidir. Halk eğitim merkezi olarak biz de halkımızın bu isteğine hazırlıklı olmak için bu yıl planlamamızı daha kapsamlı tuttuk.” ifadelerini kullandı.

Halk  Eğitim Merkezi kurslarından yararlandırma çalışması kapsamda, Bilgisayar Kullanımı, İngilizce, Arapça, Rusça, Osmanlıca, Giyim, Nakış, Trikotaj, Kuaförlük, Türk Halk Oyunları, Satranç, Kalorifer Ateşçiliği, Takı Tasarım, Aşçı Çırağı, Yaş Pasta yapımı, Hijyen Eğitimi, Futbol, Ebru Sanatı, Yağlı Boya resim, Üniversiteye hazırlık kursları, Çini işleme, Okuma-yazma, İşaret Dili, Minyatür halı yapımı gibi kurslar dalında eğitim verdiklerini belirten Eroğlu, bu kursların dışında da çok sayıda kurs çeşidi olduğunu belirterek, kursiyerlerin istek ve ihtiyaçlarına göre bu kurslarında açılacağını söyledi.

Eroğlu, “Gençlerimizin kurslardan alacakları sertifikalar zamanı gelince onların işlerine yarayacağından boş zamanları varken bunu değerlendirmelerini tavsiye ederim” dedi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir