• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batı Trakya Türkleri için apostille aranmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakyalı Türklerin Yunanistan makamlarından almış oldukları bazı belgelerin, Türkiye makamlarınca apostille onayı aranmaksızın işleme tabi tutulacağını söyledi.

Türkiye ile Yunanistan arasında yürürlükte bulunan Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu’nun 17 nolu “Bazı İşlem ve Belgelerin Tasdikten Muaf Tutulmasına Dair Sözleşmesi” uyarınca Batı Trakyalı Türklerden Yunanistan’dan almış oldukları bazı belgeler için Türkiye’de apostille onayı aranmayacağı belirtildi.

Çavuşoğlu, “Sözleşmenin 2. maddesi ile kullanma amaçları ne olursa olsun gerçek kişilerin şahsi hallerine, ehliyetlerine veya aile durumlarına, vatandaşlıklarına, ikametgâh veya meskenlerine ait işlem ve belgeler ile evlenme akdi yapılması veya diğer şahsi hal işlemi düzenlenmesi amacıyla verilen her türlü belgeler bunları veren makamın imzasını, gerektiğinde mühür ve damgasını taşıması ve tarih konulmuş olması şartı ile tasdik ve benzeri işlemlerden muaf tutulmuştur. Bu nedenle sözleşmeye taraf ülkelerce (Türkiye-Yunanistan), bahsettiğimiz nitelikte olan belgeler herhangi bir apostille veya tasdik işlemine tabi tutulmadan noter tasdikli Türkçe tercümesiyle birlikte işleme alınacaktır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir