• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
"Milletin iradesine yönelik darbe girişimi yapılmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17/25 Aralık olaylarının yıldönümü vesilesiyle yazılı bir basın açıklaması yayımlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 17 ve 25 Aralıkta yaşananların hükümete ve milletin iradesine yönelik yapılan bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

Altaç, “Halkımız yapılan oyunların farkında olup paralelcilere, darbeci yapılara en iyi cevabı 10 Ağustos seçimlerinde vermiştir. Biz, milletin iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımıyoruz, saygı göstermiyoruz, ona hiçbir zaman için de itibar etmiyoruz. Paralel yapının 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini unutmayacağız ve bu yapının Türkiye’de artık kendisine yer edinemeyecek.” iddialarında bulundu.

“Darbeler dönemi tamamen kapanmıştır”

AK Partinin iktidara geldiği 2002 den bu yana devlet içerisinde yapılanmış illegal yapılarla mücadele ettiğini iddia eden Altaç’ın dershane tartışmaları öncesinde bu gün paralel yapı olarak adlandırılan yapı ile hükümetin ortak çalışmalarına ve birlikteliklerine ise değinmediği görüldü.

Açıklamada, “Şunu herkes iyi bilsin ki bu ülkede artık darbeler dönemi tamamen kapanmıştır, 17 ve 25 Aralık bu ülkeye yapılan darbe girişimi olarak kayıtlara geçmiştir.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir