• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Tesettür Mitingine Bir Destek de Şura-Der`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Kayapınar İlçesi`nde bulunan Toplumsal Dayanışma, Hizmet ve Şura Derneği (Şura Der) pazar günü Mustazaf- Der`in öncülüğünde Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacak olan İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi`ne destek vereceklerini ilan etti.

Dernek binasında mitinge destek açıklamasını yapan Şura-Der Genel Başkanı A.Hakim Demir, yıllardır inançlarından dolayı örtünen kız öğrencilere karşı gaddarca bir tutum sergilendiğini ancak okullarda yaşanan ahlaki çöküntünün (yetkililerin) görmezlikten gelindiğini belirtti. Başkan Demir, "Okulda mescit olmadığı için namazını okul bahçesinde kılan öğrenciler azılı teröristlermiş gibi medyada günlerce haber konusu olmuş, fakat bunun yanında okul önlerinde küçük çocuklara esrar satan uyuşturucu şebekelerine göz yumulmuştur. Bu da ister istemez akla şu düşünceyi getirmektedir; acaba devlet bunu bilinçli mi yapıyor ?" ifadelerini kullandı.

Haklarını Arayanlar Provokatörlükle Suçlanıyor
Başörtü yasağının tarihi akış içerisinde devam ettiğini hatırlatan Demir, başörtü sorununun çözülmesi ve her alanda serbest olması için üniversitelerde okuyan bayan öğrencilerin yıllarca mücadele verdiğini fakat önceki hükümetlerin siyasi düşüncelerinden dolayı hiç bir hak tanınmadıklarını, hatta başörtülü olmasından dolayı bir milletvekilinin meclise dahi alınmadığını söyledi.

Başkan Demir, "Oysa şimdi başbakan açıklama yaparak, isteyen herkes isteği şekilde meclise girebilir, diyor. Şimdi sormak lazım, o günden bugüne başörtüsü ile ilgili bir kanun değişikliği mi yapıldı? Bu sorunun cevabı hayır olarak cevaplanacaktır. Bundan da anlaşılıyor ki bu mesele bir hatır ve tolerans olarak çözümlenmeye çalışılmaktadır" şeklinde konuştu.

Birçok kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü ile ilgili sorunlar yaşandığı ilköğretim, lise ve hatta üniversitelerde bile birçok sorun ile yüz yüze gelindiğini, ailelerin mağdur edildiğini dile getiren Başkan Demir, "Kanuni yollarla haklarını arayan aileler provokatörlükle suçlanmakta, para cezaları ile cezalandırılmaktadır. Bunun yanında tüm baskılara rağmen inançlarından taviz vermeyip başörtüsü ile okula giden kız öğrenciler okullarından sürgün edilmekte, ikna odalarına alınıp çağdaş işkencelerden geçirilip başörtülerini açmaya zorlanmaktadırlar. Bunda da başarılı olamayan öğretmenler, hızlarını alamayıp körpecik kızlara tokat atarak şiddete başvurmakta ve buna da `çağdaş ve demokratik eğitim` adını vermektedir" diye konuştu.

Başörtü Özgürlüğü Anayasal Güvence Altına Alınsın
Başkan A. Hakim Demir, Şura-Der olarak hatırı sayılır geçici çözümlerle değil, anayasal güvence ile başörtüsü sorununun çözülmesini istediklerini belirterek, "Bunun için Tesettüre Çağrı Platformu`na her türlü desteği verdiğimizi açıklarız. Ayrıca Mustazaf-Der`in başörtüsünün yaşamın her alanında özgür olması için 23 Ekimde Diyarbakır`da gerçekleştireceği İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi`ne tüm üye ve gönüllülerimiz ile katılıp herkesi de bu mitinge katılmaya davet ediyoruz" dedi.


Ayetullah Turgut - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir