• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
MAÜ Rektörü Ağırakça`ya ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 3 hafta önce Mardin Artuklu Üniversitesi`ne (MAÜ) Vekil Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ve beraberindeki heyet, Artuklu Üniversitesi Vekil Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça`yı makamında ziyaret etti.

Yeni görevlerinde Rektör Ağırakça`ya başarı dileklerini ileten Öter ve beraberindekiler, Kızıltepe ilçesine yapılması planlanan Fakülte için teşekkürlerini ilettiler.

Ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getiren Ağırakça, şunları söyledi; “Yaklaşık 3 haftadır yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyoruz. Bizi ziyaret eden herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sabah başlayan ziyaretler akşam 18.00`e kadar sürüyor. 18.00`den sonra da daire başkanıyla toplantılar yapıyoruz. Geçen gün sat: 23.00`te bir tanıdığım geçmişti üniversitenin önünden ve hemen beni aradı. Dedi ki; ‘Hocam ışıklarınızı açık unutulmuş.` Bende ‘Yok, ben buradayım, halen çalışıyorum` dedim. Tabi çok şaşırdı. Bu ziyaretler azalınca en yakın ilçemiz olan Kızıltepe`den başlayarak tüm ilçelerimizi gezeceğiz ve hiçbir ayrım yapmadan tüm STK`larla bir araya geleceğiz, fikirlerini alacağız. Tabi Kızıltepe için neler yapılabiliriz diye düşünürken aklıma Ziraat Fakültesi geldi. Bu konu ile ilgili geçen hafta Tarım Bakanlığıyla görüştüm, ancak kendileri Türkiye genelinde şiddetle Ziraat ve Veteriner fakültesi istemiyor. Bunun nedeni Almanya ve Hollanda`daki toplam sayılarından daha fazla bizim Ziraat ve Veteriner fakültemiz var. Bunun için istemiyorlar, ancak buna başka bir çare bulacağız. Örneğin Beden Eğitimi Gençlik ve Spor Akademisi kurabiliriz. Tabi bunları gelip sizlerle istişare edeceğiz. Bu arada sizlerin de talepleri varsa bize iletebilirsiniz. Ayrıca İstasyon`da bulunan Kızıltepe Yüksekokulu`nu ilçe merkezine taşıyacağız ve güçlendireceğiz.”

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin sonundan Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Ağırakça`ya kapalı zarın içinde ilçenin sorunlarına ilişkin bir rapor sundu. Ağırakça ise Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter`e kendi yazdığı “Selahaddin Eyyübi ve Kudüs`ün yeniden fethi” kitabı hediye etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir